18 / 05 / 2024

üretim bölgelerine fabrika yapıp kiralama

üretim bölgelerine fabrika yapıp kiralama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Deprem Bölgelerine DSÖ'den yardım! 400.000 kişi faydalanacak

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklama ile Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin tahrip ettiği illerin yanı sıra Suriye’de sarsıntılardan etkilenen bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yararlanacağı sağlık malzemesi desteği sağladığı paylaşımını yaptı.

TOKİ, afet bölgelerine 38 binden fazla konut inşa ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) afet bölgelerinde  4 bin 120 köy evi, 269 iş yeri, 25 okul, 18 cami, 2 yurt/pansiyon ve 1737 ahır inşa ediyor.

Marmaris'te yanan bölgeler imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Afetler için yaşam üretim bölgeleri inşa ediliyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yinelenmesi olağan salgınlar ve afetler için üretim üsleri kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Kayseri'de Belsin ve Anayurt bölgelerinde raylı sistem çalışmaları yapılıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı. Özhaseki, "Belsin ve Anayurt bölgelerine raylı sistem hattı, Erciyes Dağı'nda termal su arama ile hava ikmal alanına yapılacak millet bahçesiyle ilgili çalışmalar da sürüyor" dedi.

Dere yatakları ve heyelan bölgelerine imar yasağı!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanuna Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında birinci derece sel ve heyelan bölgelerinin imara açılması ve yapılaşması yasaklanacak.

Türkiye'de deprem bölgeleri gökdelenler, plazalar ve AVM'lerle dolu!

Türkiye'de kaçak ve çürük binalar için imar afları çıkarıldı. Deprem bölgelerine gökdelenler, plazalar, AVM'ler, rezidanslar, resmi binalar yapıldı. Her yer imara açıldı. Deprem göz önünde bulundurulmadan imar afları başlatıldı...

Ankara'da konut tercihleri batı bölgelerine yöneliyor!

EHA başkent Ankara'da konut sektöründe ön plana çıkan 9 bölgeyi mercek altına aldı. İşte Ankara'nın yıldızı parlayan gözde yerleri...

Firmalara ihtisas serbest bölgelerine yatırım daveti!

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

Adıyaman'da sanayi bölgelerine yeni yer tahsisi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan sanayi bölgelerine yeni yer tahsis edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

üretim bölgelerine fabrika yapıp kiralama Haberi

üretim bölgelerine fabrika yapıp kiralama

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, içten yanmalı motor üretiminde Türkiye’nin artık treni kaçırdığını belirtirken, bunun yerine elektrikli otomobilde yoğunlaşılacağını söyledi. Teşvik mekanizmasının yüksek teknolojili ürünler yönüyle değiştirileceğini kaydeden Işık, hangi ile yapılırsa yapılsın yüksek teknolojili tüm yatırımların 5’inci bölge kapsamında destekleneceğini anlattı. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Bakan Işık, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak ve Ankara Haber Müdürümüz Hüseyin Gökçe’nin sorularını cevaplandırdı. 


Yerli otomobil konusunda, galiba ekonomi yönetiminin bakış açısı değişti artık…. 


İçten yanmalı motorlarda treni kaçırdık. Sektörde çok büyük rekabet var. Hyundai fabrikasını gezdim, yıllık 1 milyon 700 bin araç üretiyor. Bu ölçeğe ulaşmak ve verimliliği yakalamak kolay değil. Sektörde dönüşüm başladı ve 8-10 sene içinde çok şeyin değişeceği öngörülüyor. Burada elektrikli araç gibi bir fırsat penceresi var ve...