07 / 05 / 2024

urla baraka yıkımı

urla baraka yıkımı

İzmir'in Urla ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle barakaları yıkılan vatandaşlar, seslerini duyurmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin önünde çadır kurmak amacıyla Ankara'ya hareket etti.

Urla'daki D&G Cafe için yıkım kararı mı çıktı?

Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar’ın sahibi olduğu D&G Cafe hakkında 2009 yılında yıkım kararı alındığı ortaya çıktı. İşletmeye para cezası kesildi. Ancak karar 7 yıldır uygulanmayı bekliyor.

İzmir Urla'da kaçak yapıların yıkımı hızlandı!

İzmir'in Urla ilçesinin Balıklıova mahallesinde, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapıların yıkımı sürerken, mahalle halkı, bölgeyi ikiye bölen barınakların yıkımına destek çıktı.

Urla Balıklıova'da 74 evin yıkımı gerçekleşti!

İzmir Urla’nın Balıklıova Mahallesi’ndeki yirmişer metrekarelik 74 ev yıkıldı. Urla Belediyesi, davalık olan yapıları, yürütmenin durdurulması kararı olmamasının oluşturduğu imkan ile yıkım hakkındaki yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden yıktı.

İzmir Urla'daki barakalar için yıkım kararının ardından tahliye işlemi başladı!

İzmir'in Urla ilçesinde, muhtarlıktan kiralanan arsalara kurulan barakalar için verilen yıkım kararının ardından İlçe Mal Müdürlüğü ekipleri tahliye işlemine başladı.

Urla Balıklıova'da yıkım gerginliği!

İzmir Urla’ya bağlı Balıklıova Mahallesi’nde yıkım gerginliği yaşandı. Vatandaş kaçak villalardan önce kendi evlerinin yıkılmaya çalışılmasına isyan etti.

İzmir Urla'daki 8 bin 700 konut ve işyeri için yıkım kararı!

İzmir Urla’nın CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, hemşerileri tarafından suçlanıyor. Çünkü; ilçedeki 8. 700 konut ve işyeri için yıkım kararı alındı. Bunlar arasında ünlü Urla Villaları ile CHP’li kadın başkanın annesine ait işyerleri de var.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

İzmir Balıklıova sakinleri yıkım kararına tepkili!

Urla ilçesinde, Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıova sakinleri, geceyi parti binasında geçirdi

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

urla baraka yıkımı Haberi

urla baraka yıkımı

Balıklıova Mahallesi'nin, muhtarlıktan kiraladıkları barakaları yıkılan sakinleri, sorunlarına çözüm bulmak için otobüsle Ankara'ya gitti.


Hareket öncesinde grup adına açıklama yapan Yusuf Altun, barakalarla ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini, henüz karar olmamasına rağmen 74 evin CHP'li Urla Belediyesince yıkıldığını, 400'e yakın insanın sokağa atıldığını belirtti.


Kılıçdaroğlu'nun "Danıştaydan karar gelene, hukuksal süreç tükenene kadar Balıklıova'daki evlerin yıkılmayacağını" söylediğini anlatan Altun, şöyle konuştu:


"Peki bu söze ne oldu? Bırakın Danıştayın kararını, daha idari mahkeme bile karar vermedi ama bizlerin evi CHP'li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın emriyle yıkıldı. Nerede kaldı sizin sözünüz Sayın Kılıçdaroğlu? Sizin sözünüz yıkım esnasında çatıdan düşen kiremitler gibi yerlerdeydi, sizin sözünüz yıkım esnasında yerdeki yıkıntılar gibi ayaklar altındaydı. Sayın Kılıçdaroğlu, söz insanın onurudur, şerefidir, namusudur. Ankara'ya Kılıçdaroğlu'na sadece sözünü hatırlatmaya gitmeyeceğiz....