Urla'daki D&G Cafe için yıkım kararı mı çıktı?
Urla Belediye Başkanı CHP’li Sibel Uyar’ın sahibi olduğu D&G Cafe hakkında 2009 yılında yıkım kararı alındığı ortaya çıktı. İşletmeye para cezası kesildi. Ancak karar 7 yıldır uygulanmayı bekliyor.
İzmir Urla’daki ‘kaçak yapı’ tartışması yeni bir boyut kazandı. Urla’daki kaçak yapılar ilk olarak 31 Aralık 2015’teki Danıştay kararıyla gündeme geldi. Danıştay, AKP’ye yakın işadamı Latif Topbaş’a ait olan ve 17-25 Aralık yolsuzluk tapeleriyle gündeme gelen Hacılar Koyu’ndaki villalar için ‘kaçak’ dedi. Yıkım kararı verdi. Ancak bu karar uygulanmadı.
DANIŞTAY’IN YIKIM KARARINI DİNLEMEDİ
Belediye, 22 Ocak’ta ise yargı süreci devam ederken Balıklıova’da yoksul ailelerin kaldığı 74 evi yerle bir etti. Urla’da 7 bine yakın kaçak yapı olduğu öğrenildi. O yapılardan birinin de Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ait olduğu anlaşıldı.
2009’DA YIKIM KARARI
İzmir’in Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın eski adı Nebioğlu Cafe, şimdiki adı ise D&G Cafe olan işyeri, Çeşmealtı Mahallesi’nde bulunuyor. Sibel Uyar’ın işyeri ile ilgili, 2009’da yıkım kararı aldığı öğrenildi. Başkan Uyar’ın izinsiz yaptığı uygulamanın, Kıyı Kenar Kanunu’na, İşyeri Açma ve İşletme Ruhsatı’na aykırı olduğu öğrenildi.
PLAJI RESTORAN YAPTI
Yol ile deniz arasını işgal eden Sibel Uyar, bu alana gölgelikler yerleştirdi, masa, sandalye, sehpa, şezlong ve restoran malzemeleri ile doldurdu.
PARA CEZASI DA KESİLDİ
Uyar’ın ayrıca, yasaya göre kiralanması mümkün olmayan Hazine’ye ait devlet arazisini işgal ettiği için de suç işlediği belirtildi. İşyeri hakkında 21 Mayıs 2009 tarih ve 517 sayılı Belediye Encümeni kararı ile idari para cezası verildi. Sibel Uyar kararla ilgili mahkemeye başvurdu.
Sahili işgal ediyor!
URLA Belediye Başkanı Sibel Uyar, gece kulübü olan işletmesinin önündeki sahil yolunu işgal ederek kendi kullanım alanı haline getirdi. Kaldırımı ve plajı kapattı. Uyar, bu alana duvar inşa etti, bir de iskele yaptırdı. Kamuya ait olan alan ‘paralı’ hale geldi.
Halk imza topladı…
Çeşmealtı Mahallesi sakinleri 16.03.2014’te Sibel Uyar’ın kafesine tepki göstererek imza toplamıştı. Halk, belediyeye verilen dilekçede kendilerine ait sahile ücretsiz sokulmadıklarını belirtmişti. Dilekçeden iki hafta sonra yapılan seçimde Sibel Uyar Urla Belediye Başkanı olmuştu. Sibel Uyar belediye başkanı seçildikten sonra ise işyeri bir başka şahsa kiraya verildi. Kaçak yapıda halen bir değişiklik yapılmadı ve yıkım kararı uygulanmadı.
Sözcü/ Gökmen ULU