06 / 05 / 2024

urla zeytineli imar planı

urla zeytineli imar planı

İzmir Urla Zeytineli Mahallesi'nde 122 bin 470 metrekarelik alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Oyak Urla Bademler projesinde son durum ne?

640 adet villanın yer alacağı Oyak Urla Bademler projesinde imar çalışmaları devam ediyor...

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

Urla Zeytineli ve Çeşme Alaçatı'da kamulaştırılan arazilerde ne yapılmak isteniyor?

Çeşme-Alaçatı ve Urla-Zeytineli’de 333 parselin acele kamulaştırılmasının ardından Avukat Murat Fatih Ülkü, turizm tahsisi için alınan bu kararı yorumladı...

Urla'da kaçak yapıya geçit yok!

İzmir’in Urla ilçesinde imar barışından yararlanmak isteyen bir vatandaş hem hazine arazisi hemde arkeolojik sit alanı olan bir ev üzerine prefabrik bir ev inşa etti. Arazi üzerinde bulunan ev, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İzmir Urla Sıra Mahallesi imar değişikliği onaylandı!

İzmir İli Urla İlçesi Sıra Mahallesi 389 ada 1, 2 ve 4 parseller ile 391 ada 1 ve 2 parsellere ilişkin İmar Planı Değişikliği onaylandı..

Urla'daki Hazine arazisinin imar değişikliği onaylandı!

İzmir ili Urla İlçesi Zeytinalanı Mahallesi 27 ada 1 parsele ilişkin imar planı değişikliği onaylandı..

Urla Gülbahçe arkeolojik sit alanı imar planı askıda!

İzmir Urla İlçesi, Gülbahçe Mahallesi, 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'na ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı...

İzmir Urla'daki DHMİ tesisi Ensar Vakfı’na devredildi!

İzmir Urla'nın Zeytineli Köyü kıyısındaki Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait sosyal tesis Ensar Vakfı’na devredildi. Tesis, Hacılar Koyu’ndaki Urla Villaları’na komşu koyda yer alıyor.

Urla Zeytineli’ndeki tesislere tadilat izni mi verildi?

Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi.

Urla Villaları için danıştaydan yıkım kararı!

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli Köyü’nün Hacılar Koyu’nda, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villalar için Danıştay’dan yıkım kararı çıktı...

Urla RES projesinde yeni dava!

İzmir’in Urla İlçesi’nde, yürütülen RES projesi için verilen ÇED kararlarını iptal ettiren çevreciler, Bakanlığın değiştirdiği nazım imar planının iptali için de yeni hukuk mücadalesi başlattı.

İzmir Urla Villaları için yürütmeyi durdurma kararı!

İZMİR’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu.

Urla villaları için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

urla zeytineli imar planı Haberi

urla zeytineli imar planı


İzmir Urla İlçesi, Zeytineli Mahallesi, Sarpdere Mevkii, 1605, 1606, 1607, 1608, 1609, 1610, 1611, 1612, 1640 ve 1819 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 22 Ocak 2015 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


122 bin 470 metrekarelik alanı kapsayan imar planları dün askıya çıktı. 30 gün boyunca askıda kalacak olan imar planları 12 Mart 2015 tarihinde askıdan inecek.



1/5000 ölçekli nazım imar planı için tıklayın


1/1000 ölçekli uygulama imar planı 2 için