04 / 05 / 2024

uşak kent mimari sorunları

uşak kent mimari sorunları

Dünya Mimarlar Günü için bir araya gelen Uşaklı Mimarlar, “Kentimiz için düşüncelerini “ açıkladılar. Bu açıklamada şu görüşler kamuoyuna duyuruldu....

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

Megakent İstanbul'da aralarında olacak şekilde pek çok kent için kar yağışı uyarısı verildi. Kar yağışı gerekçesiyle birçok uçak seferinde iptaller de duyurulmaya başladı. İşte Türk Hava Yolları'nın ve Pegasus'un iptal edilen o uçak seferleri...

Uşak Kent Park tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle Uşak’ta 110 bin metrekare alan üzerine oturması tasarlanan Kent Park'ın yaklaşık yüzde 70'i tamamlandı.

Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi çalışmaları başladı!

Kent ekonomisine yeni bir soluk getirmesi beklenen Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi’nde ilk çalışmalar başladı. Proje, Uşak Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek.

Uşak 3. Sanayi Sitesi'nin temeli atılıyor!

Uşak’ta kent ekonomisine katkı sağlaması planlanan Uşak 3. Sanayi Sitesi'nin temeli atılıyor. Projenin işyeri bulma sorununu ortadan kaldırması planlanıyor.

Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak!

Uşak’a kazandırılan 120 bin metrekarelik Kent Park alanı yenilenmenin anahtarı oldu. Uşak Kent Park alanına modern lise yapılacak. 

Uşak Kent Park Projesi yıkımları başladı!

Uşak'ta hayata geçirilen Kent Park Projesi kapsamında yıkımlar başladı. İlk balyozu Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan vurdu.

Uşak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Uşak Belediyesi kentin dört bir yanında alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini sürdürüyor. Kentin eskiyen ve artık kullanışsız olan yollarında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak parke taşlarının sökümü yapıldı.

Uşak Kent Meydanı projesinde çalışmalar sürüyor!

Uşak Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı ilk birleşiminde önemli kararlar aldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 2014 yerel seçimlerde lanse ettiği lokomotif projesi Kent Meydanı projesinde adımlar atılmaya devam ediyor.

Uşak Kent Park çalışmaları sürüyor!

Uşak Kent Park projesinde çalışmalar sürüyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Sportif Kulübü yetkilileri Kent Park projesini inceledi.

Uşak'ta bozuk yollar onarılıyor!

Uşak Belediyesi Kent merkezinde yapımı devam eden yol çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaları 24 saat devam ediyor.

Uşak yeni kent merkezine kavuşuyor!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tabakhane bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, "İlimiz yeni kent merkeziyle şaha kalkacak" dedi.

Uşak'taki dönüşüm projesinde sona gelindi!

Uşak Belediyesi 2016 yılında projelerin hayata geçmesi adına olumlu çalışmalar yaptı. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde de sona yaklaşıldı ve Kent Park Projesi'nde somut gelişmeler yaşandı.

Uşak'a 15 bin kişilik stat yapılacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Park Projesi kapsamında bir müjde daha verdi. Cahan, "Projemiz dahilinde mevcut stadyumu yıkarak yerine Kalfa Korusu bölgesinde 15 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapacağız" şeklinde konuştu..

uşak kent mimari sorunları Haberi

uşak kent mimari sorunları

 Dünya Mimarlar Günü için bir araya gelen Uşaklı Mimarlar, “Kentimiz için düşüncelerini “ açıkladılar. Bu açıklamada şu görüşler kamuoyuna duyuruldu: “Mimarlar Odası Uşak Temsilciliği olarak Kentimizle ilgili onlarca sorundan öne çıkanları burada kamuoyu ile paylaşmak istemekteyiz. 1.- Uşak Kentinin acilen bütüncül bir plana gereksinimi vardır. yerel yönetimlerin kamu ve toplum yararını, kentsel kimlik, doğal ve kültürel değerlere saygılı ve çağdaş-bilimsel anlamda planlama yaklaşımını esas alması gerekmektedir. Her yönetim değiştiğinde Hastane, Adliye, otogar, müze , okul vb. Kamusal alanların rant avantajı olmaktan çıkarılması gerekmektedir. 2.- Eski Uşak Devlet ve SSK Hastane alanlarının kullanımının Uşak kentinin geleceği düşünülerek , yeşil ve sosyal alanlara tahsis edilebilmesi için tüm kent halkı ve yöneticileri ile birlikte mücadele etmeliyiz. 3.- Başta Stad kavşağında yasalara uygun...