06 / 05 / 2024

Uşak kentsel dönüşümde son durum

Uşak kentsel dönüşümde son durum

Uşak Kentsel Dönüşümde Çaylı Taahhüt Uşak Belediyesi'nin TOKİ Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi'nde her gün bir aşama daha geçiliyor.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? Murat Kurum açıkladı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki İstanbul'u kentsel dönüşümde ne bekliyor? İşte Murat Kurum'un konu ile ilgili o açıklamaları...

Hükümet kentsel dönüşümde öncelikli yerleri açıkladı: Kira desteği de güncellenecek!

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, yeni kentsel dönüşüm düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümde pek çok yeniliğin geldiğini belirten Demir, megakent için öncelikli ilçeleri de açıkladı. İşte o ilçeler...

Kentsel dönüşümde 50+1 formülü bu hafta Meclis'te!

Hükümet kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bu kapsamda, AK Parti'nin bu hafta Meclis'e sunacağı kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat maliklerinin anlaşma oranı yeniden şekillenecek. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

Kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, kentsel dönüşümdeki güven sorunlarını ve bu sorunların nasıl aşılacağını kaleme aldı. Peki kentsel dönüşümde güven sorunu nasıl çözülür? İşte o sorunun yanıtı...

Ömer Bulut: Kentsel dönüşümde herkes sorumluluktan kaçıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde sıkıntı yaşanan riskli binalarla ilgili “Burada herkes sorumluluktan kaçıyor. Yerel yönetimlerin sorumluluğu aslında bu işte daha fazla. Çünkü hastalık neyse onu önce teşhis etmek gerekiyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde yeni dönem başladı!

TAPU ve imar kanunlarında değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bu kanunla Türkiye'de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildi" dedi.

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Gayrimenkulü kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan vatandaşlar Bakanlığın sunmuş olduğu bazı finansal desteklerden faydalanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler ne kadar kira yardımı alır?

Kentsel dönüşümde e-tebligat zorunluluğu!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Artık kentsel dönüşümde elektronik tebligata geçeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Uşak kentsel dönüşümde son durum Haberi

Uşak kentsel dönüşümde son durum

Uşak Belediyesi kentin vitrini ve geleceğini değiştirmek adına TOKİ ile işbirliğinde yürüttüğü projede hergün bir aşama daha geçiyor. 


Yaklaşık 450 milyon TL maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca Belediye hizmet binası ve Defterdarlık binaları da alana taşınacak. Projenin bitmesi için müteahhit firmalar yoğun bir çalışma temposuyla yolunda ilerlerken, projeye ayrı bir hava katacak ve yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olacak Dokıızsele Deresi Islah Projesi de 2016 yılında bitirilecek. Böylece proje konsept bir hal alacak ve kentin yeni cazibe merkezi oluşacak. 


"Projemiz Türkiye'de örnek alınacak ve sürekli takip edilen bir projedir" şeklinde konuşan Cahan, "İlimizin tıkanan kalbinin açılması ve yeni yaşam alanlarını oluşturulması adına kentimizde örnek bir proje...