08 / 07 / 2024

uşaka gelen turist sayısı

uşaka gelen turist sayısı

Vali Seddar Yavuz, "İlimiz, tarihi, kültürü, doğal ve turistik varlıklarıyla çok zengin. Uşak'ta bu zenginliğin ortaya çıkarılmasında ve layıkıyla tanıtılmasında yeni fikirlere ve projelere açığız" dedi

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Saç ekimi yapanlar parayı vurdu, THY, ’Turkish Hairlines’ oldu!

Dünyanın en önemli sağlık turizmi merkezlerinden biri haline gelen Türkiye’ye geçtiğimiz yıl saç ektirmek için yurt dışından gelen turist sayısının 1 milyonu aştığı belirlenirken, bu kişilerin bıraktığı döviz ise dudak uçuklatacak miktarda…

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Beyrut'ta 90'lı yıllarda başlayan kent planlaması çalışmaları hala sürüyor!

Beyrut denince çoğu insanın aklına, karışıklık ve savaş geliyor. Kötü günleri geride bırakmayı hedefleyen Beyrut, son yıllarda adeta küllerinden yeniden doğuyor. Ülkeye yapılan uçuş ve ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün daha da artıyor.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 8,6 azaldı!

İzmir'e bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,6 geriledi.

Doğu Karadeniz'de turist yoğunluğu yaşandı!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 9.94 azaldı!

İzmir'e yılın ilk 7 ajanda gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,94 düştü. Söz konusu dönemde İzmir'e 643 bin 463 turist geldi.

uşaka gelen turist sayısı Haberi

uşaka gelen turist sayısı


Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak'ın turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi. Yavuz, Türkiye'nin kültürel ve doğa turizminde ciddi ilerleme kaydettiğini, bu pastadan Uşak'ın faydalanması gerektiğini söyledi. Ulubey ilçesinde bulunan dünyanın ikinci büyük kanyonları ve Blaundus (Sülümenli) antik kentini inceleyen Vali Yavuz, "Uşak'ı ilçeleri, köyleri, sosyal ekonomik, tarihi ve turizme elverişli tüm imkanlarıyla en ayrıntılı bir şekilde tanıyıp avantajlı yönlerini en kısa sürede ortaya çıkarmayı hedefledik" dedi.

Uşak'ın sadece sanayi kenti olmayacağını aktaran Vali Yavuz, "İlimiz ekonomisi, sanayisi ile olduğu kadar tarihi ve kültürüyle, doğal ve turistik varlıklarıyla da çok zengin bir ilimiz. Tarihi milattan önce 4 binli yıllara kadar uzanan Uşak ilimizin bu kültür zenginliğinin keşfedilmesi için şimdiye kadar çeşitli çalışmaların yapıldığını biliyorum. Bu çalışmalarla ilimizin değerlerinin yurtiçi ve yurtdışında...