17 / 05 / 2024

uşaktaki elektrik santralleri

uşaktaki elektrik santralleri

Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi elektrik enerjisini hidroelektrik santraliyle üretmeye başlayan Uşak'ın Karahallı ilçesinde yarım asırdır aynı yöntemle ilçeye enerji verilirken, santral 42 yıldır Cerit ailesi tarafından çalıştırılıyor.

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Erat tarafından kuruldu.

Faturasını kapan soluğu PTT’de alıyor! Elektrik faturalarına devlet desteği geliyor. 

Faturaların yüksek geldiği şu dönemlerde devletten yapılan açıklama vatandaşa rahat nefes aldırdı. Yapılan duyuruda: 135 TL ve üzerindeki elektrik faturalarına devlet desteğinin yapılacağı açıklandı. 

En çok ihtiyaç duyulduğu anda mağduriyet yaşandı! Elektrik şirketleri sınıfta kaldı

Depremin olduğu yerlerde can güvenliği açısından elektrik olmaması ve iletişim kesikliği olması gayet normal ama depremin ardından enerji ve  iletişimde hizmet kıtlığı normalin dışında değerlendirildi. şirketler yapılan değerlendirme sonrası verdikleri hizmette sınıfta kaldı yorumu yapıldı.

Elektrik mühendislerinden fatura uyarısı: Tek zamanlı tarifeye geçin!

Yeni yıldan beri geçerli olan "kademeli tarife" ile elektrik faturaları iyice kabaran vatandaşlar, bu defa EPDK'nın duyurduğu "tek zamanlı" ve "çok zamanlı" tarifeler sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Peki elektirik tarifelerinde vatandaş nasıl bir yol izlemeli?

Bingörler Yapı Dekorasyon Hırdavat İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri İthalat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bingörler Yapı Dekorasyon Hırdavat İnşaat Ve Elektrik Malzemeleri İthalat Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Niyazi Uçak tarafından kuruldu.

Elektrik faturası yüksek gelenler şok olacaksınız! Meğer bu saatler...

Cumhuriyet Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Fertelli son zamanlarda gündemden düşmeyen elektrik faturaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fertelli, elektriğin en ucuz olduğu zaman diliminin 22.00-06.00 saatleri arası olduğunu dile getirdi.

Sarıkanyon İnşaat Petrol Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sarıkanyon İnşaat Petrol Reklam Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe’de  400 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Birlik tarafından kuruldu.

Elektrik faturaları 3 ay ertelenecek! İşte nedeni!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından son dakika açıklaması geldi. Yapmış olduğu açıklamada afet bölgesi ilan edilen illerde vatandaşların 3 ay boyunca elektrik faturalarının erteleneceğini aktardı.

Sirius Group İnşaat Elektrik Mekanik Taahhüt Mühendislik Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sirius Group İnşaat Elektrik Mekanik Taahhüt Mühendislik Sanayi İç Ve Dış Ticaret  Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  300 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Şahin tarafından kuruldu.

Bsr Hırdavat Elektrik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsr Hırdavat Elektrik İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uçarı tarafından kuruldu.

İnşaat halindeki binada akıma kapılan Öztürk Uğiş hayatını kaybetti!

Bitlis'in Güroymak ilçesinde elektrik akımına kapılan AK Parti Güroymak İlçe Başkanı Öztürk Uğiş, hayatını kaybetti.

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının tadilatı için Bartek Elektrik ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde çok katlı mağaza niteliğindeki binanın elektrik tesisat işleri için yapılan ihale sonucunda  Bartek Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret ile anlaştı.

Huzur İstanbul İnşaat Metal Elektrik Kimya Oto Parçaları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Huzur İstanbul İnşaat Metal Elektrik Kimya Oto Parçaları Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Özlem tarafından kuruldu.

uşaktaki elektrik santralleri Haberi

uşaktaki elektrik santralleri


Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi elektrik enerjisini hidroelektrik santraliyle üretmeye başlayan Uşak'ın Karahallı ilçesinde yarım asırdır aynı yöntemle ilçeye enerji verilirken, santral 42 yıldır Cerit ailesi tarafından çalıştırılıyor. 


Clandras Deresi üzerinde kurulu Karahallı Belediyesi Clandras Hidroelektrik Santrali'ni sorumlusu elektrik teknisyeni Mehmet Cerit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılına kadar Karahallı'nın elektrik ihtiyacının tesisten karşıladığını, daha sonra enerji ihtiyacı artan ilçenin elektriği TEDAŞ'tan almaya başlaması üzerine santralde üretilen enerjinin ilçeye su taşımak için kullanıldığını söyledi.


Santralin 1960 yılında üretime başladığını anlatan Cerit, "Tesiste üç grup mevcut. Büyük grup 250 kilowatt, küçükler ise 125'er kilowatt gücünde olmak üzere santral 500 kilowatt gücünde. Biz buradaki enerjiyle ilçeye su gönderdiğimiz için şimdilik 180-200 kilowatt enerji bize yetiyor. Santral, kurulduğu dönemde Türkiye'de ilçe bazında ilk kendi...