30 / 04 / 2024

Üsküdar Harem sahil şeridi

Üsküdar Harem sahil şeridi

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Üsküdar'daki Harem Otel 56 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu,İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Selimiye Mahallesi, 1335 ada 92-123 parselde yer alan Harem Otel'i 56 milyon TL'ye satıyor...

Üsküdar sahiline dolgu alan geliyor!

Üsküdar sahilinde bulunan Şemsi Paşa Camisi ile Üsküdar iskelesi arasındaki sahil kısmı doldurulacak.

Üsküdar'da kentsel dönüşümle 16 mahalle yenilenecek!

Sinem Bircan, yapımı yıllarca süren raylı sistemler, Harem otogarının Dudullu’ya taşınması projesi ve geniş kapsamlı meydan düzenlemeleri gibi projelerle yıllardır değişim içinde bulunan Üsküdar’da kentsel dönüşümün başlatıldığını belirtiyor.

Üsküdar’a yapılacak dönme dolap için siluet tartışması!

Üsküdar’daki Harem Otogarı’nın yerine yapılması planlanan dev dönme dolap, siluet tartışmasını tekrar alevlendirdi. İşte uzmanların o görüşleri...

Üsküdar Harem Otogarı'nın yerine İstanbul Eye yapılacak!

İngiltere’nin simgelerinden London Eye’ın aynısı İstanbul’a yapılacak. Üsküdar'daki Harem Otogarı'nın yerine yapılacak olan dev dönme dolap inşa edilecek.

Üsküdar Meydanı için ilk adım atıldı!

Üsküdar'ın karmaşık ve kalabalık çehresini değiştirecek Meydan ve Sahil Yolu projesi için ilk adım atılmaya hazırlanıyor. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

Üsküdar Belediyesi'nden 30.2 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Üsküdar Belediyesi, Abdullahağa'da sahil şeridinde kalan arsa, Bulgurlu'da özel eğitim tesisi imarlı arsa ve Burhaniye'deki konut alanı imarlı arsayı toplam 30 milyon 280 bin 951 TL+KDV bedelle 7 Mayıs 2015 tarihinde ihale edecek.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1988 yılında Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş!

1988 yılında Üsküdar ile Harem arasında inşa edilen 4.5 kilometrelik sahil yolu, Başkan Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. 17 milyar liraya mal olan yolun açılmasıyla Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş.

Üsküdar Meydanı ve Sahil Yolu Projesi ne durumda?

2014 yılının başında duyurulan Üsküdar Meydanı ve Sahil Yolu Projesi'nde çalışmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre Üsküdar Meydanı ve Sahil Yolu Projesi'nin bitiş tarihi henüz belirlenmedi.

Üsküdar Belediyesi Harem için yenileme projesi geliştirdi!

Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi'nin ortak girişimiyle, Harem için yenileme projesi geliştirildi. Otogar taşınacak, turistik gemiler için liman yapılacak. Ayrıca eğlence ve dinlenme alanları oluşturulacak.

Üsküdar Harem sahil şeridi Haberi

Üsküdar Harem sahil şeridi



Yeşil Üsküdar tükendi


Salacak-Harem sahil yolu beton yığını oldu


Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkiledi. Bir zamanlar yemyeşil ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil yolunda beton binalar hızla yükseliyor. Betonlaşmayı tepkiyle karşılayan Üsküdarlılar, yeşil Üsküdar'a balta vurulduğunu söylüyorlar.


   İSTANBUL'da, Boğaziçi'ni de etkisi altına alan betonlaşma, sonunda Üsküdar sahiline de sıçradı. Bir zamanlar ağaçlarla kaplı ve yemyeşil bir örtü görünümünde olan Salacak-Harem sahil kesiminde, beton 




binalar hızla yükseliyor. Göz göre göre yeşilin katledildiğini belirten Üsküdarlılar, betonlaşmaya sert bir şekilde karşı çıkıyorlar. 

   Üsküdar'da...