22 / 05 / 2024

Üsküdar Yavuztürk Mahallesindeki binalar

Üsküdar Yavuztürk Mahallesindeki binalar

İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da bulunan Yavuztürk Mahallesi sakinleri, 40 - 50 yıldır oturdukları ve artık deprem güvenliği acısından risk oluşturan eski binalarını yenilemek isti yor...

Üsküdar'da 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daire satılıyor! Belediyeden Kasım fırsatı! 

İstanbul Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Yavuztürk Mahallesi, 1640 ada 4 parselde yer alan 11 adet 3+1, 4+1, 5+1 daireyi satıyor. Peki Üsküdar'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! 11 adet konut satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Yavuztürk (Çengelköy) Mahallesi'nde yer alan 11 adet konutu satışa çıkardı. 

Üsküdar'ın 8 mahallesindeki riskli yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, 1/5000 ölçekli Merkez, Örnek, Esatpaşa, Fetih, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu Mahalleleri ile Ünalan Mahallesi ve Güneyi Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi 15.10.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Yavuztürk Mahallesi, 2699 ada, 1, 2, 3, 4, 5 parseller ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.10.2021 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar belediye başkanına kentsel dönüşüm için sınırsız yetki tanındı!

Üsküdar'daki Mehmet Akif Ersoy ve Yavuztürk mahallelerinin kentsel dönüşüm sürecine ilişkin dikkat çeken bir karar alındı.

Üsküdar'daki kaçak yapılarda elektrik, doğalgaz ve su hizmeti kesildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir vatandaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında verilen imar izniyle yapılan binalardaki elektrik, doğalgaz ve su hizmeti durduruldu...

Üsküdar Paşalimanı Beltur Kafe 4.6 milyon TL'ye kiraya veriliyor!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Üsküdar Paşalimanı Hacıhesna mahallesindeki gayrimenkulü kiraya verecek.

Üsküdar Fatih Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi Fatih Camii altında hizmet verecek olan Fatih Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Üsküdar Yavuztürk'e modern muhtarlık binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi, Yavuztürk'e modern muhtarlık binası kazandırdı.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi için kanun teklifi verildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin Boğazici Kanununda tanımlanan etkilenme bölgesinden çıkarılması için kanun teklifi verildi..

Üsküdar Ömer Öztürk Camii açıldı!

Üsküdar Bahçelievler Ömer Öztürk Camii’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Üsküdar Ömer Öztürk Camii açıldı!

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 50. Dönem Genel Başkanı Ömer Öztürk adına Üsküdar'da yaptırılan, Ömer Öztürk Camii açıldı. Caminin açılışına Bilal Erdoğan katıldı.

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu TBMM'de!

Üsküdar'a bağlı Yavuztürk mahallesinin imar sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM toplantısında konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Üsküdar Yavuztürk Mahallesindeki binalar Haberi

Üsküdar Yavuztürk Mahallesindeki binalar

Muhtar Ahmet Basbaydar, "Boğaz'ı görmüyoruz; ama sanki görüyormuş gibi muamele görüp, imar izni alamıyoruz." diyor. Basbaydar, evlerin çok hasarlı olduğunun altını çiziyor. 


İSTANBUL Üsküdar'a bağlı ve 50 bin nüfusu ile İstanbul'un en büyük mahallelerinden biri olan Yavuztürk, yıllardır imar sorunu yaşıyor. Boğaz ön görünümüne dahil olan mahallede bu yüzden evlere bir çivi çakmak bile yasak. Özel bir yasa olan 2960 sayılı Boğaziçi Yasası, tarihî değeri olan bu binalara imar yasağı getirdiği için vatandaşlar 40-50 yıllık harabe binalarda oturmak zorunda. Çevre sakinleri korku içinde yaşadıklan evler için bir an önce imar izni verilmesini ve sonrasında binalarını yenilemeyi istiyor. 


Çengelköy sırtlarında belli bölgelere imar izni verildiği öğrenilirken, Yavuztürk Mahallesindeki sorun yıllardır çözüm bekliyor. Vatandaşlar bazı inşaat firmalarının Boğaz ön görünüm bölgelerine villa yapmak...