28 / 04 / 2024

üsküdarda binalar mühürleniyor mu

üsküdarda binalar mühürleniyor mu

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatının yakınında bulunan 3 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu, 7 binanın tedbir amaçlı olarak boşaltılarak, can güvenliği açısından mühürlendiği bildirildi.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Yenişehir'de yapı kullanma izni olmayan binalar mühürlenecek!

Mersin Yenişehir Belediyesi, kent geneline yapı kullanma izni olmayan binaların mühürleneceği konusunda sakinlerine uyarıda bulundu.

İBB Üsküdar'daki kaçak yapıyı mühürledi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Acıbadem'de bulunan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfına tahsisli alandaki inşaatı, İmar Planı'na aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. 

Deprem sonrası Avcılar'da yan yatan bina mühürlendi!

İstanbul’da gerçekleşen depremden sonra hasarlı binalar için denetimler sıkılaştı. Avcılar E-5 karayolu yakınında uzun süredir yana yatık şekilde duran 40 yıllık bina 5.8’lik deprem sonrası boşaltılarak mühürlendi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan mühürlü binalara inceleme!

Silivri açıklarında Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra  yerel yönetimlerin inceleme yaparak hasarlı olarak değerlendirdiği ve mühürlenen binaların durumunu tespit için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 34 ilden uzmanları İstanbul´a gönderdi. 

Deprem için yapılacak tek şey dönüşümü hızlandırmak!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır Silivri'de meydana gelen depremle ilgili olarak, "Yapılacak tek şey bu binaları sağlamlaştırmak ve kentsel dönüşümü hızlandırmaktır." dedi.

Avcılar’daki riskli binada daireler mühürleniyor!

Avcılar’daki Cihangir Mahallesi’nde kolonları çatlayan binanın tahliye edilmesi için verilen sürenin bugün dolmasının ardından mühürleme işlemlerine başlandı...

Bahçelievler'deki riskli 11 katlı apartman mühürleniyor!

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yer alan 11 katlı bir sitede zabıta ekipleri yıkılma tehlikesine karşı daireleri mühürlüyor.

Sütlüce’deki riskli binaların mühürleri söküldü!

Sütlüce’de çöken binanın çevresindeki riskli binaların mühürleri tehlike olmadığı gerekçesiyle söküldü. Vatandaşlara “evlerine dönebilecekleri” söylendi.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon tüm hızıyla sürüyor!

Haydarpaşa Garı, İstanbul'un simge binalarından sadece bir tanesi. Çıkan yangın sonrasında büyük hasar gören binada restorasyon tüm hızıyla sürüyor. Tarihi binanın iki kulesindeki çalışmalar tamamlandı.

Rize Fırtına Vadisi'ndeki turistik işletmeler mühürleniyor!

Rize’nin turistik işletmelerinin yoğun olduğu Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile Jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı.

Fatih'te 3 bin günlük kiralık ev mühürlendi!

İstanbul’da mantar gibi türeyen, günlük kiralanan dairelere büyük gözaltı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede bu durumda 3 bin dairenin tespit edildiğini söyledi ve ‘O evler mühürleniyor’ dedi.

Üsküp Demirköprü Mahallesi'nde dönüşüm hızlandı!

Üsküp’ten göç eden Türklerin 1957’de kurduğu Demirköprü Mahallesi, Karşıyaka’nın en tanınan mahalleleri arasında yer alıyor. Tek katlı evler ve tarlaların yoğun olduğu mahallede şimdilerde ise kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda.

üsküdarda binalar mühürleniyor mu Haberi

üsküdarda binalar mühürleniyor mu

Üsküdar'da yapımı süren Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatının yakınında bulunan 3 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu, 7 binanın tedbir amaçlı olarak boşaltılarak, can güvenliği açısından mühürlendiği bildirildi. 


Üsküdar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, metro hattı çalışmalarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Doğuş Grubu’nun ortaklaşa yürüttüğü bir proje olduğu ve Üsküdar Belediyesi'nin konuyla ilgili bir görev, yetki ve sorumluluğunun bulunmadığı belirtildi. 


Metro çalışmaları sırasında Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta binalarda ve zeminde çatlaklar meydana geldiği bilgisi verilen açıklamada, Üsküdar Zabıta Müdürlüğünün can ve mal emniyeti için çevre güvenliği önlemi alarak, İBB tarafından mühürlenen binalara kontrolsüz giriş ve çıkışların önünü almak için ekiplerin görevlendirildiği aktarıldı. 


Açıklamada, "Zeminde ve binalarda oluşan çatlaklar sonrası, İTÜ’den iki profesörden oluşan kontrol ekibi incelemelere başlamıştır. Üsküdar'da yapımı süren metro...