16 / 05 / 2024

üst hakkı en az kaç sene için kuruluyor

üst hakkı en az kaç sene için kuruluyor

Üst hakkı başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, üst hakkı en az kaç yıl için kurulur?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bakanlıktan şok toplu taşıma kararı: 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? 

Son ayların en çok merak edilen 65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma konusuna bakanlık son noktayı koydu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları hakkında açıklama yaptı.

Üst hakkı nedir? Üst hakkı devredilir mi?

Üst hakkı, gayrimenkul alanında önemli terimlerden biri olarak kabul ediliyor. Taşınmaz ürünlerde belirli bir hakkı temsil ettiği için bilinmesi önem taşıyor. Peki üst hakkı nedir, ne anlama gelir, özellikleri nedir ve devredilebilir mi? Üst hakkı terimi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın en ucuza nerede satılıyor? işte Kumtel 13 Mart 2023 fiyat listesi

Mutfaklarına set üstü fırın almak isteyenler sizin için Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın'ın en ucuza nerede satıldığını araştırdık. İşte Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın özellikleri ve fiyatı..

Simfer Set Üstü Ocak en uygun fiyata nerede satılıyor, özellikleri neler? 5 Mart 2023 fiyat listesi

Teknolojik yeniliğe sahip Simfer Set Üstü Ocak, 4 bölmede 4 farklı yemek yapma teknolojisi ile karşımıza çıkıyor. Gaz kesme emniyeti sayesinde güvenli kullanım ortamı sağlıyor.

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Hemen bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Üstüne basa basa uyardı. Hemen bakın!

ÖZAK GYO Antalya Belek Ela Otel'den elde edilecek geliri ve üst hakkı pazar değerini açıkladı

ÖZAK Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Belek Ela Excellence Resort Otel 2022 Yıl Sonu Değerleme Raporunu açıkladı.

Fıstıki makam ilerleyen doların geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Dolar 8 gün sonra bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru son günlerde fıstıki makam ilerliyor. Değer kaybeden dolar kurunun ne kadar olacağı ise merak ediliyor. Merkez Bankası ve ekonomistlerden doların 8 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı. Doların geleceği en yüksek rakam da resmen belli oldu! 

Marmara Park AVM arsasının kira değeri belli oldu! İşte o rakam!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Yakuplu Mahallesi, 21 Ada, 102-103-110 parsellerde yer alan Marmara Park AVM arsasına ilişkin üst hakkı kira bedeli açıklandı. İşte o rakam...

Simfer set üst ocaklar 1.200 TL’den başlayan fiyatlarla! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

Uygun fiyatları ve kalitesiyle sıkça tercih sebebi olan Simfer set üstü ocaklar en uygun fiyata Teknosa’da satış çıktı. Peki, Simfer set üstü ocak fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

En çok satan set üstü ocaklar! 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Set üstü ocaklarda en çok tercih edilen ürünleri online alışveriş pazarı Trendyol’dan seçtik. Ocak fiyatları en uygun seçenekleriyle burada…

Fiyatı en çok azalan ürün belli oldu! Maç severler hayata küstü

Eylül ayına girdik ama Ağustos ayında eğlence alanındaki harcamalarda en çok pahalanan etkinlik biletinin en olduğunu merak ediyor musunuz? Maç severler hayata küstü. Çünkü Ağustos ayında en çok fiyatı artan harcama maç giriş bileti oldu.

Türkiye'nin en değerli markası belli oldu! 5. kez üst üste aynı başarıyı tekrarladı

Türk Hava Yolları, (THY) uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan araştırmada üst üste 5'inci kez Türkiye'nin "En değerli markası" oldu.

üst hakkı en az kaç sene için kuruluyor Haberi

üst hakkı en az kaç sene için kuruluyor

Üst hakkı en az kaç yıl için kurulur?

Üst hakkı başkasına ait bir arsanın altında veya üstünde inşaat yapmak veya mevcut inşaatı yerinde tutmak hakkını veren bir irtifak hakkı olarak tanımlanıyor.


Üst hakkı, kurulması ve kütüğe tescil şekli bakımından ikiye ayrılıyor:


1. İrtifak hakkı olan üst hakkı

2. Bağımsız ve sürekli hak olan üst hakkı


İrtifak hakkı olan üst hakkı nedir?

Üst hakkı bir şahıs veya bir taşınmaz lehine irtifak hakkı olarak tesis edilebilir. 


Eğer bu hak bağımsız ve sürekli (daimi ve müstakil) nitelik taşımıyorsa yani, 30 yıldan az süreli ise veya 30 yıl ve daha uzun süreli olmakla beraber üst hakkının tesisi sırasında üçüncü kişilere devredilemeyeceğine, mirasçılara intikal etmeyeceğine, üzerinde ayni hak tesis edilemeyeceğine veya bu tür tasarrufların izin alınmak suretiyle yapılabileceğine dair kısıtlamalar getirilmişse...