28 / 07 / 2024

ustalık sertifikası

ustalık sertifikası

Bakanlık tarafından bugüne kadar 235 bin 783 kişiye geçici ustalık sertifikası verilirken, en fazla sertifikayı Samsun aldı. Bakanlık'tan geçici sertifika alan yapı ustası sayısı Samsun'da 18 bin 765'e ulaştı...

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kuyumcular dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kuyum işletmeleri 2021 sonuna kadar yetki belgesi alacak. Belge için işletmede en az 1 kişinin ustalık belgesi sahibi olması gerekecek." dedi.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Mersin'de emlakçılık sertifikası kursları başlıyor!

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, 'Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde Değişiklik' gereği en az 100 saatlik emlak kursu sertifikası alma mecburiyeti getirildiğini belirtti. 

Çin ile süt ihracatında anlaşma sağlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Çin'e süt ihracatı yapmak amacıyla, Veteriner Sağlık Sertifikası üzerinde anlaşmayı sağladığını açıkladı.

Galataport'ta açılış hazırlığı!

Karaköy'de Galataport İstanbul projesinin 2020 yılının ikinci çeyreğinde açılması planlanıyor. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk’in bu yatırımı grubun 'ustalık dönemi eseri’ olarak nitelendiriyor.

Ferit Şahenk: Galataport ustalık eserim!

Ferit Şahenk Galataportistanbul'un Doğuş Grubu ve kendisi için ustalık eseri olduğunu söylüyor. Şahenk, "Bugüne kadar grup olarak hep yaptık devrettik. Bu ise gelecek kuşaklar için kalıcı bir eser ve geleceğe açılan yeni penceremiz" diyor…

İnşaat ustası Muammer Şahin milli sporcu oldu!

Dünya Şampiyonu Muammer Şahin müsabaka olmadığı zamanlarda inşaatlarda ustalık yapıyor. Milli halterci olan Şahin, borçları yüzünden son girdiği kampı da terk etmek zorunda kaldı.

Gayrimenkul danışmanlığı geleceğin mesleği olacak!

Gayrimenkul danışmanlık sertifikası sektöre yeni bir soluk getirecek. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, Gayrimenkul danışmanlığına olan ilginin bu düzenlemeyle daha da artacağına inandıklarını söyledi...

Lokman Çağırıcı Bağcılar projelerini açıkladı!

Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, ‘ustalık’ dediği üçüncü dönemine girmeyi hedefliyor. Çağırıcı bu hedefleri kamuoyuna açıkladı. Yeni Gençlik Merkezi’nden Şehir Kütüphanesi’ne kadar çok sayıda dev eseri anlatan Çağırıcı, “Projelerimizin yüzde 70’e yakını gençlere dönük” dedi.

Bağcılar Meydanı projesinde sona gelindi!

Çıraklık ve kalfalık dönemini dolu dolu geçiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “ustalık” dönemine de büyük projelerle hazırlanıyor.

ustalık sertifikası Haberi

ustalık sertifikası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiyle ilgili kanunun TBMM'de kabul edilmesinin ardından, yapı denetimiyle ilgili çalışmalara ağırlık verildi.
Kentsel dönüşüm kapsamında, 20 yıl içinde yaklaşık 14 milyon konutun incelenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yapı denetimiyle ilgili çalışmalara yoğunlaşan ve kentsel dönüşüm sırasında sertifikalı ustalarla çalışmayı amaçlayan Bakanlık, bugüne kadar 235 bin 783 kişiye geçici ustalık sertifikası verdi. Geçici ustalık sertifikasını, 2015 yılına kadar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı kurslarda kalıcı hale getirmeyen ustaların, inşaatlarda çalışamaması kararlaştırıldı.

EN FAZLA SERTİFİKALI SAMSUN'DA

Bakanlık'tan geçici sertifika alan yapı ustası sayısı Samsun'da 18 bin 765'e ulaştı. Samsun'u sırasıyla 11 bin 952 ile Bursa, 11 bin 357 ile Trabzon ve 10 bin 227 ile Kahramanmaraş takip etti. Büyükşehirlerinden Kayseri'dc 7 bin 58....