28 / 04 / 2024

usulsüz elektrik kullanımı nedir

usulsüz elektrik kullanımı nedir

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

Yüksek elektrik faturanızın sebebi bu olabilir! Bu yöntem faturaları adeta ikiye katlıyor! 

Eğer siz de elektrik kullanımında bu hataları yapıyorsanız faturanız adeta ikiyhe katlanıyor olabilir. İşte elektrik faturanızı yükselten o durumlar…

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nı açıkladı. Vatandaşlar, PTT şubesine gidip elektrik desteği alabilir. Peki elektrik yardımı ne kadar, elektrik yardımına kimler başvurabilir? İşte elektrik desteğine başvuru şartları...

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Yeditepe Elektrik Elektronik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yeditepe Elektrik Elektronik Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 12 bin TL sermaye bedeli ile Eda Derya Toper, Seda Toper Ünsal ve Yuşa Onur Toper ortaklığında kuruldu.

Dar gelirliye elektrik müjdesi! Devletten elektrik faturası yardımı alabilirsiniz!

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün belirlediği şartların sağlanması koşuluyla vatandaşların aylık elektrik kullanım ihtiyaçlarına yönelik destek sağlıyor.

Düşler Vadisi'nde 267 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi projesinde 3202 parselde yer alan 199 adet konut, 68 adet dükkan kullanımlı toplam 267 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları alındı. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 776 adet oldu. 

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Eltem-Tek Elektrik Tesisleri Mühendislik Müteahhitlik Danışmanlık Ve Ticaret A.Ş.İst.Şubesi açıldı!

Eltem-Tek Elektrik Tesisleri Mühendislik Müteahhitlik Danışmanlık Ve Ticaret A.Ş.İst.Şb. bugün Sarıyer'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Arda Atatüzün ve Şerif Okluoğlu ortaklığında kuruldu.

usulsüz elektrik kullanımı nedir Haberi

usulsüz elektrik kullanımı nedir

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Binalarda usulüne uygun elektrik kullanımı için elektrik dağıtım firmasına başvuruda bulunularak abonelik alınması gerekiyor. Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor.


Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Usulsüz elektrik kullanımına hangi kullanım şekilleri girer?


Usulsüz elektrik kullanımı..

-Başkasının adına düzenlenen elektrik faturalarını ödeyerek elektrik kullanmak, 


-Sayaç ve ölçü devreleri mühürsüz olduğunu Şirketimize haber vermeden elektrik kullanmak, 


-Sayacı yanmış, hasarlı veya arızalı olmasına rağmen Şirketimize haber vermeden elektrik kullanımına devam etmek,


-Şirketimizin yazılı izni olmaksızın kendi elektrik tesisinden, üçüncü şahıslara doğrudan veya ara  (süzme) sayaçla elektrik enerjisi vermek,


-Şirketimizin izni olmaksızın bulunduğu abone grubunun dışında elektrik kullanmak,


-Sözleşmenin imzalanmasından sonra Şirketimizce yapılması gereken elektrik bağlantı işlemini beklemeksizin bağlantı yapmak veya yaptırmak,


-Mesken aboneleri dışında kalan müşterilerde kendilerine ait...