16 / 05 / 2024

usulsüz İstanbulkart kullanımı ceza

usulsüz İstanbulkart kullanımı ceza

İstanbulkart sahiplerinin bilgilerinin araç bilgisayarlarında gösterilmesini sağlayacak yeni uygulama ile başkasının kartını kullanmaya çalışan kişiler kolaylıkla tespit edilebilecek. Usulsüz kart kullananlara ise cezai işlem uygulanacak

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta yeni düzenleme zorunlu hale gelecek! 

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akaryakıt alanında usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi için 1 Ocak 2025’te zorunlu hale getireceği ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne (UTTS) ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Binada otopark kullanım hakkı nasıl belirlenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e 18 bağımsız bölümlü 2 dükkan aldığını belirten okuyucu, dükkanlarına ait 4 otopark olmasına rağmen kullanım izni verilmediğini söyledi. Projenin uygun hale getirilmesi için mahkemeye başvuran okuyucu başka ne yapabileceğini sordu.

Düşler Vadisi'nde 267 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Düşler Vadisi projesinde 3202 parselde yer alan 199 adet konut, 68 adet dükkan kullanımlı toplam 267 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları alındı. Proje kapsamında toplam bağımsız bölüm sayısı 776 adet oldu. 

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Konut kredisi kullanımı azalmaya devam ediyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nın haftalık bülten verilerine göre konut kredisi kullanımı 2019’un 4. haftasında da azaldı. Söz konusu dönemde konut kredisi kullanımı bir önceki haftaya göre 540 milyon TL düştü...

İmar affının kullanım yerleri!

İmar affı kapsamında ruhsatsız ve ruhsatına aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, bu belge ne işe yarıyor? İşte imar affının kullanım yerleri..

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Erzurum'daki usulsüz arsa satımı davasında son durum!

Aziziye ilçesinde usulsüz şekilde bir arsanın FETÖ/PDY'ye satıldığı iddiasıyla 11'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dursun Özbek: TT Arena'nın kullanım hakkı sorunu çözüldü!

Galatasaray Kulübü Eylül ayı olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Başkan Dursun Özbek, kulüp borcunun 1,5 milyar liraya yaklaştığını, ancak eldeki gayrimenkullerle bu borcun kapanabileceğini söyledi. Özbek, TT Arena üzerindeki kullanım hakkı konusunu ise çözdüklerini müjdeledi.

usulsüz İstanbulkart kullanımı ceza Haberi

usulsüz İstanbulkart kullanımı ceza


İstanbul ulaşımında usulsüz İstanbulkart kullanımının önüne geçilebilmesi için yeni bir uygulama geliştirildi.


İstanbulkart sahiplerinin bilgilerinin araç bilgisayarlarında gösterilmesini sağlayacak yeni uygulama ile başkasının kartını kullanmaya çalışan kişiler kolaylıkla tespit edilebilecek.


YENİ UYGULAMA İLE USULSÜZ KART KULLANIMI BİTECEK


Usulsüz kart kullanım tespitinde Temmuz ayındaki yeni uygulama ile birlikte yüzde 150’lik bir artış sağlayan İETT yeni uygulama ile usulsüz kart kullanımını sıfıra indirmeyi hedefliyor. 2013’de usulsüz kart kullanım sayısı 54 bin 543 iken 2014’ün ilk sekiz ayında 16 bin 358 olduğu gözlemleniyor. Bu verilere göre usulsüz kart kullanımında azalma olduğu görülüyor.


USULSÜZ KART KULLANIMINA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK


Usulsüz kart kullananlara uygulanan cezai işlemler ise eğer öğrenci kartı ile ilk kez yakalanıyorsa aylık öğrenci kartı dolum bedelini olan 77 lirayı ödüyor. Öğretmen ve sosyal kartta bu bedel...