06 / 05 / 2024

uydukent ve gecekondu farkı

uydukent ve gecekondu farkı

Kentlere bağlı olarak kurulan uydukent nedir, uydukent nerede vardır? Gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gecekondu İnşaat Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Cesur ve Yahya Bayer ortaklığında kuruldu.

Başkentte istinat duvarı çöktü!  4 apartman ve 1 gecekondu tahliye edildi!

Başkent Ankara'nın Çankaya ilçesinde heyelan sebebiyle  istinat duvarının çökmesi sonucu 4 apartman ve 1 gecekondu boşaltıldı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı.

Esenler Oruçreis 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Esenler İlçesi Oruçreis Mahallesi 777 ada 16 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP ve Oruçreis Mahallesi Riskli Alan ve Gecekondu Bölgesinin Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı.

Ataşehir'de 25 gecekondu sahibi daha yeni yuvalarına kavuştu!

Emekevler bölgesi ve Barbaros Mahallesi’nde sosyal donatı alanında yer alan gecekondu sahiplerine daire tahsisleri yapıldı.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Esenler Çiftehavuzlar 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Çiftehavuzlar Mahallesi, Gecekondu Önleme Bölgesi (Riskli Alan) 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Brezilya'nın gecekondu mahallelerinde evsizler koronavirüs ve yoksullukla mücadele ediyor!

Brezilya'nın gecekondu mahallelerindeki konutları yıkılan vatandaşlar derme çatma barakalarda yaşam mücadelesi veriyor.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

İzmit gecekondu şehri mi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, Kocaeli’yi köye ve gecekonduya benzeten AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e cevap verdi. Tanış, “Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Binali Yıldırım'dan gecekondu sahiplerine müjde!

AKP İBB Başkan Adayı Yıldırım, gecekondu sahiplerine müjde verdi. Yıldırım, "Maliye Hazinesi arsaları üzerinde evleri olup ilave kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşehrilerimiz için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yeni bir düzenleme yapacağız" dedi...

uydukent ve gecekondu farkı Haberi

uydukent ve gecekondu farkı

Uydukent nedir?

Uydukent, büyük kentten uzakta bulunan ve “Kendine Yeterlik” özelliği bulunmayan yerleşmeleri ifade ediyor. "Uydukent ne demek?" sorusunu daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse;


Uydukent ne demektir?

Uydukentler, büyük ana kente bağlantılı olarak oluşturulan ve söz konusu kentin yükünü azaltmak amacıyla çevresinde oluşturulan yerleşim yerleri olarak karşımıza çıkıyor. Uydukentler, gecekondu bölgeleriyle karıştırılsa da, iki kavram arasında büyük farklar bulunuyor.


Uydukent ve gecekondu farkı..

Uydu kentlerin gecekondu bölgelerinden en büyük ayrımı, gecekondu bölgeleri gibi rastgele değil, alt ve üst yapılarıyla tamamlanarak yapılmış olmalarıdır. Ayrıca uydukentte yaşayanlar genellikle çalışmak için ana kente giderler.


"Uydukent nerede?" veya "Uydukent neresi?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu uydukentler büyük kentlerin hepsinde olabiliyor. Uydukent örnekleri aşağıda sıralanmıştır.


Türkiye'deki uydu kentlerin ilk örneklerinden birisi olarak İstanbul uydukent emlak ların yapılandığı Bahçeşehir gösterilebiliyor. 


Diğer İstanbul uydukent örnekleri..

*Kayaşehir, 

*Ataşehir, 

*Ataköy, 

*Mimaroba, 

*Sinanoba,

*Pendik.


Ayrıca...