02 / 05 / 2024

Uygulama Krokisi nasıl yapılır

Uygulama Krokisi nasıl yapılır

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor. Yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

AB Rus petrolüne tavan fiyatta anlaştı. Petrol fiyatları nasıl etkilenecek?

AB içinde süren tartışmalar sona erdi ve AB Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasında uzlaştı. Peki uygulama ne zaman başlayacak ve piyasalar nasıl etkilenecek?

Yürüyerek 1000 dolar kazanın! Sweatcoin nedir, nasıl kullanılır, ücretli mi?

Sweatcoin adlı uygulama ile yürüyerek 1000 dolar kazanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sadece yürümek! Sweatcoin Nedir, Nasıl Kullanılır, Ücretli mi? İşte bütün detaylar...

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Acil Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! Milyonlara 0.55 faizle devlet destekli ödeme müjdesi! Acil nakit para nasıl alınır?

Devlet bankası olan Halkbank, 0.55 faizle devlet destekli ödeme veriyor. 0.55 faizle nakit para nasıl alınır? İşte detaylar...Devlet bankası olan Halkbank, 0.55 faizle devlet destekli ödeme veriyor. Söz konusu kredi için mobil uygulama üzerinden başvuru yapıldığında sizlere verilecek olan limiti ise

Vefa hakkı (Geri alım) hakkı nedir? Vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır?

Vefa hakkı olarak da bilinen geri alım hakkı, kişinin mecbur kalarak elden çıkardığı bir gayrimenkulü yeniden satı alabilme imkanını sağlayan uygulama olarak bilinmektedir. Peki, vefa hakkı nasıl kurulur, ücreti ne kadardır? İşte vefa hakkı (Geri alım) hakkındaki detaylar…

Riskli yapı süreci nasıl sürdürülecek?

Riskli yapılarla ilgili süreç, "tespit başvurusu", "risk tespiti", "riskli yapıların yıktırılması" ve "yıkım sonrası uygulama" olmak üzere, 4 ana aşamadan meydana geliyor.  Peki bu işlemler nasıl yürütülüyor?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor?

Siyasi partilerin neredeyse tamamında, yerel yönetimlerin güçlendirme konusu önemli bir yer tutuyor. Ama nedense bu vaatlerle iktidara gelen siyasi partiler tam tersi bir uygulama içine giriyor. Peki Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor?

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Devre tatil, bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkının satın alındığı bir uygulama oluyor. Peki, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi nasıl yapılır?

Yunan adalarından nasıl ev alınır?

Türkler Yunanistan'dan ev alabilir mi? Yunan adalarından nasıl ev alınır? Yabancıların ev sahibi olma konusunda Yunanistan'daki uygulama nedir? İşte Yunan adalarından ev alma şartları..

Köy yerleşim planı nasıl yapılır?

Köy yerleşim alanı uygulama yönetmeliğinde bu yerler için planların nasıl yapılması gerektiği açıklanıyor. Peki, köy yerleşim planı nasıl yapılır? Köy yerleşim planını kim ne zaman yapar?

Uygulama Krokisi nasıl yapılır Haberi

Uygulama Krokisi nasıl yapılır

Uygulama Krokisi nedir?

Yaklaşık ölçekte ve üzerinde ölçü değerlerinin yazılı olduğu ada veya parsellerin çizimine kroki deniyor.


Ada veya parsellerin yeri değişmeyen sabit tesislere bağlı olarak zeminden alınan ölçülerinin yazılı olduğu krokiye Röperli Kroki deniyor.


Ebadlı Kroki ise; Ada veya parsellerin paftası üzerinden alınan veya daha önce tesbit edilmiş olan ölçülerinin yazılı olduğu kroki olarak ifade ediliyor. Peki, Uygulama Krokisi nedir?


Uygulama Krokisi: Ada veya parsellerin zeminde belirtilmesi amacıyla paftası üzerinden alınan ölçüleri yazılarak düzenlenen kroki olarak karşımıza çıkıyor. 


- Parsel Numarası: Bir ada içindeki parsellere, her ada için (1) den başlıyarak verilen numaradır. 


- Parselasyon Plânı: İmar plânının araziye uygulanmasından sonra yapılacak rövele ölçülerine göre boyut değiştirmeyen paftalar üzerinde çizilen, kesin parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerine esas alınan plândır. 


- Hata Sınırı: Ölçü...