24 / 07 / 2024

uyuşmazlık kurulu nedir

uyuşmazlık kurulu nedir

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir.

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında güncellemeye gidildi. Sosyal Medya hesabı X'ten paylaşım yapan Avukat Tuğçe Köksal ayrıntıları açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık arabuluculuk sistemiyle beraber uzlaşmayla sonuçlanıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, uzlaşma oranının yüzde 70’lere çıktığını belirtiyor.

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kabine Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Tunç, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını belirtti.

Kirada yeni dönem 1 Eylül itibariyle başlıyor! Kira uyuşmazlıkları bir ayda çözüme kavuşacak!

Kira uyuşmazlıklarını bir ay içinde çözüme kavuşturacak olan yeni dönem 1 Eylül itibariyle resmen başlıyor. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıkları en fazla 1 ayda çözülecek! Arabuluculuk şartı 1 Eylül'de başlıyor!

Zorunlu hale getirilen ve 1 Eylül tarihinde uygulanmasına başlanacak arabuluculukla sene yaklaşık 80 bin kira uyuşmazlığı, mahkemelere gitmeden en çok bir aylık sürede çözüme kavuşturulacak.

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında arabuluculuk 1 Eylül'de başlıyor: Uyuşmazlıklar 2-3 haftada çözülecek!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların, tarafların uzun süren mahkeme süreçleri yerine arabuluculuk sistemiyle uzlaşması durumunda iki-üç haftada sonuçlanacağına dikkat çeken hukukçular, sistemin, yargının yükünü de hafifleteceğini belirtti.

uyuşmazlık kurulu nedir Haberi

uyuşmazlık kurulu nedir


Türkiye’de kullanımı giderek yaygınlaşan ve özellikle uluslararası inşaat sözleşmelerinde tahkim veya mahkeme öncesi bir uyuşmazlık çözüm evresi olarak yer verilen uyuşmazlık kurullarını tanıtmak ve ilgilenenler arasında fikir alışverişi sağlamak için, bu kavramın uluslararası platformdaki temsilcisi olan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Derneği (Dispute Resolution Board Foundation, “DRBF”) 19-20 Kasım 2015 tarihinde İstanbul’da Konferansını düzenliyor. 


Uyuşmazlık Kurulu nedir?

Uyuşmazlık Kurulu, inşaat sözleşmelerine konulan, tahkim veya mahkemeler nezdinde davalaşma öncesi tarafların başvurması gereken bir uyuşmazlık çözüm yöntemidir. 


Kurullar, özellikle deneyimli inşaat mühendisleri ve inşaat alanında çalışan avukatlar başta olmak üzere bağımsız profesyonellerden oluşmaktadır. Zamansal olarak da projenin başlangıcında oluşturulmakta ve proje süresince devam ettirilmekte; projenin ilerlemesini takip, uyuşmazlıkların önlenmesini teşvik ve çözümünü destek ile mükellef bir kurul olarak ortaya çıkmaktadırlar. 


Uyuşmazlık Çözüm Kurulları'nın oluşmasına sebep olan yaklaşım,...