20 / 07 / 2024

uzay araçlı gökdelen

uzay araçlı gökdelen

ABD'li mimarlık şirketi amphibianArc, içinden yedi 'uzay aracı' çıkan bir gökdelen tasarladı

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) oranlarında güncellemeye gidildi ve 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ile mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına yükseltildi. Peki hangi araç sahibi kaç TL Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek? MTV 2023 kaç lira oldu? Araçlara göre hesaplandı!

Bekçi alımına sayılı günler kala bu maaşları duyanlar inanamadı! Zamlı bekçi maaşları ne kadar? Hemen bu rakamlara bakın

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen bekçi alımı sınavına sayılı günler kala bekçi maaşları da en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu? Zamlı bekçi maaşları ne kadar oldu? 

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Japonlar tahtadan gökdelen yapacak!

Japonlar bir ilke daha imza atıyor. Tahtadan gökdelen yapacak olan Sumitomo Forestry şirketi 70 katlı bir gökdelen inşa edecekç Gökdelende 185 bin metreküp ahşap kullanılması öngörülüyor...

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen!

Dünyadaki gökdelen çılgınlığı gittikçe büyüyor. Tasarımları ve yükseklikleriyle Londra'nın çehresini değiştiren gökdelenler, görenleri büyülüyor. İşte Londra'nın silüetini değiştiren 8 gökdelen...

Gökdelen inşaatlarında rekor kırıldı!

Yüksek Bina ve Kentsel Yerleşim Konseyi (Council of Tall Buildings and Urban Habitat/CTBUH), bu yıl inşa edilen gökdelen sayısının artaracak rekor kırdığını açıkladı. 

Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi 2018'de tamamlanacak!

200 milyon lira yatırım bedeline sahip Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. GUHEM'in 2018 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı.

uzay araçlı gökdelen Haberi

uzay araçlı gökdelen
Çinli bir firmanın ana merkez binası için hazırlanan tasarımda, 'uzay aracı' şeklindeki yedi ofis, firmanın yedi kurucusunu temsil ediyor.Ofis kulesinin 199.2 metre yüksekliğinde olmasının nedeni ise firmanın 1992 yılında kurulması.Kulenin etrafına da yükseklikleri 80 ve 100 metre arasında değişen 5 bina inşa...