05 / 05 / 2024

uzaya gezi

uzaya gezi

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi.

Gezi Parkı mahkeme kararıyla yeniden İBB’nin!

Tartışmaların odağındaki Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıyarak, Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı. 

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Heyecan tavan yaptı! İkincisi uzaya çıktı

Plan S aracılığı ile nihayete eren Connecta T1.2 uydusu ilkinin ardından başarı ile fırlatıldı. SpaceX Falcon 9 Transporter 6 roketi ile uzaya fırlatılan uydu uzaydaki, seyrine başladı.

Gezi motosikleti Harley Davidson Low Rider S fiyatları ne kadar? İşte Low Rider S 8 Ekim 2022 fiyat listesi!

Gezi motosikleti Harley Davidson Low Rider S fiyatları ne kadar sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Vivid Black ve Gunship Gray seçeneklerinin yer aldığı Low Rider S 8 Ekim 2022 fiyat listesi...

Uzaya çıkacak ilk Türk için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaya çıkacak ilk Türk için Fransa’nın başkenti Paris’te Axiom Space ile imzaların atıldığını duyurdu. Bakan Varank, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevi için tarihi bir anlaşmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Uzaya çıkan ilk para Dogecoin olacak!

Kripto para borsası ile ilgili sürekli paylaşım yapan milyarder iş insansı Elon Musk, kripto para borsasının gözde birimlerinden biri olan Dogecoin'in uzaya çıkacak ilk para olacağını dile getirdi. 

İstanbullular Gezi Parkı'nın devri için ne diyor? 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Gezi Parkı'nın İBB'den alınıp Vakıflara verilmesi üzerine anket başlattı. Ankete göre parkın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrini onaylayan İstanbullu sayısı yüzde 13.4. olarak kaydedildi.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın devri mümkün mü?

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir vakfın mülkiyetine geçmesi doğru mu? Avukat Mehmet Bayraktar anlattı...

uzaya gezi Haberi

uzaya gezi

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, dünyada uzay turlarının başladığını belirterek, "Türkiye de bu trendden nasibini alacak. 2023'e kadar tur operatörleri uzaya yolcu gönderecek" dedi. 2023 yılı için hedeflenen 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir rakamlarının çok daha önce yakalanacağını vurgulayan Ulusoy, turizmin mevsimsellik etkisinden kurtararak, 12 aya yayılmasını sağlamak amacıyla çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de tur operatörlüğü sektörünün hızla geliştiğini söyleyen vurgulayan Ulusoy, değişen ve gelişen teknolojinin tüketicilere turlar konusunda esnek alternatifler sunduğunu ifade etti. Ulusoy, "Ancak B teknolojideki gelişim ne kadar artarsa artsın seyahat acentelerinin öneminin kaybolmayacağı, aksine artacağını düşünüyoruz. 


Nitekim Almanya gibi internet kullanımı ve turizm endüstrisi bizden daha gelişmiş bir ülkede bile son aylarda klasik seyahat acentelerinin sayısında artış yaşanmaya başladığını gözlemliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de seyahat acentesi sayısının 8...