04 / 05 / 2024

Uzun Köprü unesco

Uzun Köprü unesco

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Uzun Köprü'nün UNESCO görüşmeleri Temmuz'da!

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü 'Uzun Köprü'nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için aday olacağını söyledi.

Uzun Köprü'nün UNESCO Kültür Mirası'na girmesi için başvuru yapıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi Uzun Köprü'nün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için başvuru yapacağı bildirildi. Taş köprü 1392 metre uzunluğunda, 6,80 metre genişliğine sahip...

1915 Çanakkale Köprüsü planlanandan 18 ay önce tamamlandı!

2023 metrelik orta açıklığıyla 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu, öngörülenden 18 ay önce tamamlandı ve hizmete sunuldu. Böylece iki kıta birbirine bağlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. 2023 metre ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün turizmi canlandırması bekleniyor.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Hareket Proje, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tabliyelerini taşımaya devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanının sahibi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün  50 adet Boeing 747 ağırlığındaki tabliyelerin yükleme ve tahliye işlemleri önümüzdeki günlerde yapılacak. 

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Almanya'daki Kramer Köprüsü'nün üzerinde binalar var!

Almanya'daki Ortaçağ'dan kalan Kramer Köprüsü Avrupa'nın üzerinden binalarında yer aldığu en uzun köprü olma özelliğine sahip. 

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü 2020'de açılıyor!

Yatırımı tüm hızıyla süren dünyanın en uzun orta açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü, Marmara’yı Ege’ye bağlayacak. Köprü, 18 Mart 2022'de hizmete açılacak.

Irak'ın en uzun köprüsünde çökme riski var!

Irak'ta, Kerkük-Bağdat kara yolu üzerinde yer alan Dakuk Köprüsü, geçen hafta meydana gelen selde ciddi hasar gördü, köprüde çökme riski var.

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de açıldı!

Dünyanın en uzun deniz köprüsü Çin'de hizmete açıldı. 55 kilometre uzunluğundaki Hong Kong-Zhuhai-Macau Köprüsü'nün açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgara dayanıklılığı Çin'de ölçülecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olma özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün rüzgar testi 11 Eylül'de Çin'de gerçekleştirilecek." diye açıklama yaptı. 

Uzun Köprü unesco Haberi

Uzun Köprü unesco

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son eklenenlerle birlikte ülkemizin Dünya Miras Geçici Listesindeki varlık sayısının 62’ye yükseldiğini belirtti.


Bakan Çelik, şu açıklamalarda bulundu: “Geçici listedeki eserlerden her sene biri 'doğal sit' biri 'kültürel' alan olmak üzere 2 alanı asıl liste için önerebiliyoruz. Bunun dışında geçici listeden ana miras listesine geçmek için başka dosya veremiyorsunuz bir yılda. Akdamar biliyorsunuz hükümetimizin izniyle Ermenilerin ayinine açılmıştı. Hatta dün de bir ayin izni verdik orada. Dünya barışı için dua eden bir topluluğa.


Özellikle Akdamar'ın geçici listeye alınması bugünlerde başlatılan Ermeni diasporasının kampanyasının etkisinde kalan yabancı parlamentolara örnek ve mesaj olması gereken bir şey. Yabancı parlamentolar bizim tarihi ve ortak geçmişimiz olan bir kadim halkla aramızda yaşanmış birtakım üzücü olayları siyasi malzeme konusu yapıyorlar.


Geçici listeye...