29 / 04 / 2024

uzungöl teleferik projesi

uzungöl teleferik projesi

Ünlü turizm merkezi haline gelen Trabzon'un Uzungöl bölgesinde hayata geçirilecek Uzungöl’de teleferik projesi için ilk adım atıldı. 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak proje 2018 yılının Aralık ayında misafirlerini taşımaya başlayacak.

Uzungöl teleferik projesinin çalışmaları 3 ay sonra başlayacak!

Uzungöl Teleferik İnşaat ortağı olan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu, basın toplantısı düzenledi. zungöl'de, Haroskomları mevkisi ile Sarıkaya Yaylası arasındaki 3 bin 540 metrelik hat üzerinde teleferik kurulması için hazırlanan proje, ilgili bakanlıklarca onaylandı.

Uzungöl Teleferik Projesi imar planı askıda!

Trabzon Uzungöl Teleferik Projesi'ne ilişkin hazırlanan imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Uzungöl teleferik projesine bürokrasi engeli!

Trabzon’un turizmde en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan Uzungöl’de yapımı planlanan ikinci teleferik projesiyle ilgili çalışmalar bürokratik işlemler yüzünden yavaş ilerlediği ortaya çıktı.

Uzungöl'e teleferik yapılıyor!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Türkiye'nin ve bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de teleferik yapılacağı bildirildi.

Uzungöl'e teleferik yapılacak!

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de, merkez ile Garester Yaylası arasındaki 2 bin 868 metrelik hat üzerinde teleferik yapılacak. Teleferik ile kış turizminin de canlandırılması hedefleniyor...

Uzungöl'deki teleferik projesi kadastro çalışmalarına takıldı!

Trabzon’un Uzungöl beldesinde projesi hazırlanarak yapılması planlanan teleferik projesi kadastro çalışmalarına takıldı. Uzungöl ve Garester Yaylası arasında yapılması planlanan teleferik projesinin çalışmaları 2 yıldır yürütülüyor...

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

Park Mozaik 'Konutlar İçin LEED Ödülü'nde yılın projesi seçildi!

TEPE ve MESA’nın ortak imzasıyla inşa edilen Park Mozaik projesi, USGBC Konutlar İçin LEED Ödülü başlığı altında hem Yılın Projesi hem de Seçkin Konut Projesi ödülüne layık görüldü...

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Uzungöl’e özel koruma planı hazırlandı!

Salda Gölü'nün etrafında ‘çivi dahi çakılmaması’ kararı veren Bakanlık, Trabzon'un Uzungöl bölgesi için düğmeye bastı. Uzungöl’de peyzaj projesi olmayana ruhsat verilmeyecek.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

uzungöl teleferik projesi Haberi

uzungöl teleferik projesi

Turizm merkezi haline gelen Uzungöl'de hayata geçirilecek teleferik projesinde sona yaklaşıldı. 2013'te projesi hazırlanan ancak aradan geçen 5 yıl boyunca yapımına  ‘hayal’ gözüyle bakılan teleferik projesinde ilk adım atıldı. 

Kaçkar Dağları’nın eteklerinde olan teleferik projesinde direklerin olacağı bölgelerde ağaç kesimi tamamlandı. Toplam 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak teleferikte ormana zarar vermemek için 55 tane ağaç kesildi.

207'v yılının Aralık ayında hizmete açılması planlan projede 10 kişilik 40 vagon. 2013 yılında başlatılan proje için 2017'de izin alındı. 

Uzungöl’de yapımı devam eden teleferik projesinin ortaklarından Şükrü Fettahoğlu,  “2013 yılında eski Valimiz rahmetli Recep Kızılcık’ın teşebbüsleriyle bu işe başladık. 14 Şubat 2017 tarihinde bütün profesörleri tamamladık ve projemizi onaylattık. Direklerin geçeceği alandaki ağaçların kesim işlemleri tamamlandı. Kazı çalışmaları yapılıyor. Direkleri diktikten sonra Aralık sonuna...