06 / 05 / 2024

Uzungöl yeni imar planı

Uzungöl yeni imar planı

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Toroslar'ın yeni imar planı için çalışmalar başlıyor!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1’nci etap 1/1000 ölçekli imar planıyla ilgili görüş alışverişi yapmak için meclis üyeleriyle buluştu.

Yeni imar planı değişikliği neler getirdi?

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, yeni imar planı değişikliği için, "İmar planı değişikliği ile emsal artacağından arsa sahibi veya müteahhit bu değer artış payını ödeyerek kârlı duruma bile geçebilecek" dedi...

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!

Türkiye'nin doğa turizmindeki en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planı hazırladı.

Uzungöl yeni imar planı Haberi

Uzungöl yeni imar planı

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki ünlü turizm merkezi Uzungöl’de doğal yapıyı korumak, yapılaşmayı planlı hale getirmek için 2008'de ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlandı.

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre, plan vatandaşların itirazları sebebiyle yargıya taşındı. Trabzon Bölge İdare Mahkemesi, 2009'da planı iptal etti.

2013'te, yeniden ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ hazırlanması için çalışma başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından imar planı hazırlatıldı.

Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından kabul edilen plan, 2014'te bakanlık tarafından onaylandı. Ancak yapılan itirazlar sebebiyle plan ikinci kez yargıya taşındı.

Samsun İstinaf Mahkemesi, 2018'de Uzungöl’ün imar planını yeniden iptal etti.

Doğal sit, Tabiat Parkı, Özel Çevre Koruma ile Turizm Gelişim Alanı statülerine sahip Uzungöl tüm bu koruma karalarına rağmen Koruma Amaçlı İmar Planı olmayınca kaçak yapılara teslim oldu...