02 / 05 / 2024

Uzunköprü UNESCO dünya kültür mirası

Uzunköprü UNESCO dünya kültür mirası

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

İnşaat ve emlak sektöründe yeni dünya düzeni!

İnşaat firmalarının ve emlak ofislerinin seri ilan sitelerine bağımlı olarak devam ettiği pazarlama şekilleri yeni dünya düzeninde yetersiz kalacağından bahseden Ekonomist Ahmet Yılmaz ‘alternatif satış kanalları yaratan Gayrimenkul PR gibi çözümlere yönelilmeli’ önerisinde bulundu.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

TOKİ Edirne Uzunköprü başvuruları 25 Nisan'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Edirne Uzunköprü projesi için başvuru dönemi 25 Nisan'da başlıyor. 

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türkiye'den 3. köprü 'dünyanın en uzun köprüleri' arasında olacak!

Türkiye 2023 hedefleri arasındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ile dünyanın en uzun köprüsünü inşa edecek.Çanakkale 1915 Köprüsü tamamlandığında Türkiye 3 köprü ile dünya sıralamasına girmiş olacak.

Uzunköprü'nün restorasyonu bir an önce başlamalı!

Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: "Köprümüz Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait bir üst yapı, bunun restorasyonu ve tamiratı da ilgili kurum tarafından yapılacak" dedi.

İstanbul, dünya gayrimenkul piyasasıyla yarışıyor!

Medeniyetler arasında köprü kuran İstanbul başta yalıları olmak üzere köşkleri, malikaneleri ve ultra modern konutlarıyla dünya gayrimenkul piyasasıyla yarışıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Dünya basınında Yavuz Sultan Selim Köprüsü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yaptığı ve 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü selfie çekmek isteyen vatandaşlarla doldu. 3 milyar dolarlık köprünün açılışı dünya medyasında "Ne darbe girişimi, ne de terör örgütleri Türkiye'yi durduramadı" yorumlarıyla haber oldu.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Uzunköprü UNESCO dünya kültür mirası Haberi

Uzunköprü UNESCO dünya kültür mirası

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’nin Uzunköprü ilçesiyle aynı adı taşıyan tarihi taş köprü ‘Uzun Köprü’nün, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici aday olarak girdiğini söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Ergene Nehri üzerinde bulunan ve Dünya’nın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan ’Uzun Köprü’nün, Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek için adaylık başvurularının kabul edildiğini ve geçici listeye girdiğini söyledi.


“UZUN KÖPRÜ UNESCO DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİ’NE GEÇİCİ ADAY OLARAK GİRDİ”

Vali Şahin, Anadolu ile Balkanları birbirine bağlayan tek köprü konumunda bulunan ‘Uzun Köprü’nün UNESCO adaylığının kabul edildiğini ve geçici listeye alındığını belirterek, "Dün akşam aldığımız haber gerçekten çok sevindirici bir haber. Çünkü ilimizden üçüncü veya dördüncü bir eser UNESCO kapsamına alınıyor. 1393 metre uzunluğunda ve dünyanın uzun taş köprülerinden birisi...