09 / 05 / 2024

Vahdettin Köşkünün bitişiğindeki binalara kamulaştırma kararı

Vahdettin Köşkünün bitişiğindeki binalara kamulaştırma kararı

İstanbul, Çengelköy’de restore ettirilen Vahdettin Köşkü’nün bitişiğindeki Hasanpaşa Seti Yukarı Sokak’ta yaşayanlar şimdi de kamulaştırma kararıyla karşı karşıya kaldı.

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisi dikkat! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmeleri kapsamında zam taleplerini peş peşe açıkladı. Kamu işçilerinin zam pazarlığında son dakika! 700 bini aşkın kamu işçisini ilgilendiriyor! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam...

Arabuluculuk ve uzlaştırmayla 8 milyonu aşkın kişi anlaştı

Adalet Bakanlığı'nca uygulanan arabuluculuk ve uzlaştırma yöntemleriyle bugüne kadar 8 milyonu aşkın vatandaş, mahkemeye gitmeden anlaştı.

Arttıkça artan ayçiçek yağlarına rekor zam gelecek! Mutfaklara ayçiçek yağının girmesi artık zorlaşacak

Marmara ve Trakya Bölgeleri’nde görülen tırtıl istilası Ayçiçek yağındaki zamların habercisi. Ünlü uzmanlar bu kışın Ayçiçek yağları açısından kötü geçeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Sancaktepe Merve Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Sancaktepe İlçesi, Merve Mahallesi, 91 ada, 8 parselin bir kısmı ile bitişiğindeki bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "700 bini aşkın kamu işçimizin ilave tediyeleri bugün hesaplara yatırılıyor." dedi.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Batman'da imar barışına 32 bini aşkın başvuru!

Batman'da imar barışı uygulamasına 32 bini aşkın kişi başvuruda bulundu. Kentte uygulama kapsamında 88 milyon TL tahsilat yapıldı.

Beylikdüzü'nde yıkım gerginliği!

Beylikdüzü'nde yıkım gerginliği yaşandı. Yıkılması gereken binaya binanın bitişiğindeki bina sakinleri kendi binalarının zarar görebileceği için tepki gösterdi. 

Ağaoğlu’nun Boğaz'a yapacağı otel gündemde!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu tarafından 2012'de satın alınan, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nın bitişiğindeki arazi ile ilgili olarak hazırlanan yeni imar planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu’nun gündeminde...

Vahdettin Köşkünün bitişiğindeki binalara kamulaştırma kararı Haberi

Vahdettin Köşkünün bitişiğindeki binalara kamulaştırma kararı

Hasanpaşa Seti Yukarı Sokak’ta Boğaz manzaralı 7 bin 300 metrekarelik arazideki 13 hanenin sadece 6’sı hisseli tapu sahibi, diğerleri tapusuz. Tapu sahipleri ise imar olmadığı için arazilerini tescil ettiremiyor. Yıkım kararı gerekçesi sokağın Boğaziçi Öngörünüm kapsamında bir kısmının “yeşil alan” bir kısmının“yol” alanında kalması. Mahalle sakinleri yargıya başvurdu. İdare mahkemeleri kararı hukuksuz bularak iptal etti. Davalar Danıştay’da sürüyor.


Sokakta tapulu-tapusuz 13 eve geçen yıl yıkım kararı çıkarılmıştı. Mahalleli açtığı davalarla yıkım kararını iptal ettirmişti. Şimdi de evlerin kamulaştırılmasına dair karar belediyeden çıktı. İBB encümeninin Ocak 2015’te aldığı kamulaştırma kararları mahalleliye yeni tebliğ edildi. 60 yıldır yaşadıkları evlerinin cüzi bedellerle ellerinden alınmak istendiğini belirten mahalleli kamulaştırma kararlarına karşı da dava açacaklarını söyledi.


Semt sakini İsmail Sever, “Kamulaştırma işlemi için evlerimizi ölçmek istediler,...