05 / 05 / 2024

Vakfıkebir kentsel dönüşüm projesi

Vakfıkebir kentsel dönüşüm projesi

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta: "Kentsel dönüşümle ilgili planları ve maketleri ortaya koyacağız. Vatandaşımız nasıl bir Vakfıkebir oluşacak? Neye sahip olacaklar? Neden vazgeçecekler? Bunları görecek ve bilecekler." dedi.

Yabancılar kentsel dönüşümü yakından takip ediyor!

Kentsel Dönüşüm Vakfı Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sur, kentsel dönüşüme yabancıların da ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

KENTSEV: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası hayata geçirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkan Vekili Haldun Ersen, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını kutladı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı 1. yılını Kentsev üyeleriyle beraber kutladı...

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Yeni teşviklerle kentsel dönüşüm hızlanacak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşümde şubat ayında iki önemli karara imza atıldığını hatırlatarak, getirilen yeni teşviklerle kentsel dönüşümün hız kazanacağını söyledi. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

'Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı' 14 Eylül 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kuruluş yazısıyla kuruldu. 

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu!

Kentsel dönüşümün gelişmesi ve Şehircilik Üniversitesi'ni açmak amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı kuruldu. Sektörün önde gelen temsilcileriyle beraber kurulan KENTSEV, sektör açısından yeni bir oluşum oldu.

Kayseri Cami Kebir Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cami Kebir kentsel dönüşüm projesini hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Millet bahçesi noktasında Melikgazi ve Kocasinan millet bahçelerinde projelendirme çalışmalarında son safhaya geldik" dedi.

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Kepezaltı ve Santral Mahalleleri kentsel dönüşüm projesi finale kaldı!

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen '13. eTürkiye (eTR) Ödülleri'nde Büyükşehir Belediyesi'nin Kepezaltı ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi finale kaldı.

Vakfıkebir kentsel dönüşüm projesi Haberi

Vakfıkebir kentsel dönüşüm projesi

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükliman Bölge Temsilciliğimizi ziyaret ederek, ilçede yapılması düşünülen, yapımı devam eden proje ve çalışmalarla ilgili gazetemize özel açıklamalar yaptı.


Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Muhammet Balta, “Aslında bu yerinde dönüşüm olacak. Vakfıkebir’in yapısına bakıldığında çok çarpık bir yapılaşma var. Görüntü kirliği var. Aynı zamanda bu mimarı yapı ilçemizin ne tarihi dokusuyla nede günümüzle örtüşüyor.  Mevcudu tamir ederek altından kalkmamız mümkün değil. Bu projeyi yaklaşık olarak 19 hektarlık bir alanda düşünüyoruz.  Bunun fizibilitesini yaptık. Yönetimini şöyle yapacağız; İlk önce yapmak istediğimiz kentsel dönüşümle ilgili planları ve maketleri ortaya koyacağız. Vatandaşımız nasıl bir Vakfıkebir oluşacak? Neye sahip olacaklar? Neden vazgeçecekler? Bunları görecek ve bilecekler. Genel anlamda şunu görüyoruz insanlarımız bu görüntüden rahatsız ve mağdur edilmeyeceklerine...