15 / 05 / 2024

Vakıf Han binası

Vakıf Han binası

2004 yılında Mimar Kemaleddin Bey'in tasarladığı Eminönü'ndeki 4. Vakıf Han, 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 25 yıl süreyle, restore et-işlet-devret yöntemiyle kiraya verilecekmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul Fatih'e 57 odalı yeni otel geliyor! 392 milyon değerindeki 5. Vakıf Han Otel için start verildi!

GFKA Turizm ve Antrepo İşletme tarafından İstanbul İli, Fatih İlçesi, Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi, Mimar Kemalettin Caddesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan 5. Vakıf Han Otel Projesi için start verildi.

Vakıf GYO, İUFM'deki 25 bin 718 metrekarelik alanı 930 milyon TL'ye VakıfBank'a satıyor!

Vakıf GYO, İUFM projesindeki T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'ndeki ofis üniteleri içerisinden toplam 25 bin 718 metrekarelik alanı 930 milyon TL+KDV bedelle Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.'ya satıyor...

Pera GYO, 6. Vakıf Han'ı devretti!

Pera GYO, 6. Vakıf Han'a ilişkin kira sözleşmesini 18 Ağustos 2021 tarihi itibariyle tüm hak ve borçları ile Ermet İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.'ye devretti. 

Vakıf GYO'dan T.A.O.'ya 427.1 milyon TL'ye gayrimenkul satışı!

Vakıf GYO "T.Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi"nin, A Kule bloğunun ofis üniteleri içerisinden; 28.001,20 metrekare büyüklüğündeki alanı T.A.O.'ya 427.1 milyona satıyor...

Vakıf GYO sermayesini 460 milyon TL'ye çıkardı!

Vakıf GYO, 230 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 100 oranında artırılarak tamamı nakit karşılığı olmak üzere 460 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin 21 Nisan 2020 tarihinde başlayan rüçhan hakkı kullandırılması işlemlerini tamamladı. 

Vakıf GYO İFM için yüklenici firma ile ek protokol imzaladı!

Vakıf GYO, İFM'deki "T. Vakıflar Bankası  T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'nde" master iş programında yapılan revizyona uyum sağlanmasını teminen yüklenici firma ile sözleşmeye ek protokol imzalandı...

Vakıf Bank İFM'deki dev kule için imzayı attı!

Vakıf Bank’ın yeni genel müdürlük binası ile ilgili imzalar atıldı. Banka, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında inşa edilen 52 katlı kulenin 22 bin 900 metrekarelik bölümü 299 milyon 990 bin TL’ye satın aldı...

Vakıf Bank İFM'den 300 milyon TL'ye 23 bin metrekarelik ofis aldı!

Vakıf GYO tarafından inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi'nin T.Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'nin 22 bin 900 metrekarelik bölümünü Vakıf Bank yaklaşık 300 milyon TL bedelle satın aldı...

Fatih Kargir 1. Vakıf Han'ın kiralama ihalesi 17 Eylül'de!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Fatih İlçesi, Hoybar Mahallesi'ndeki Kargir 1. Vakıf Han'ın restorasyon ve onarım karşılığı kiralama işini ihale ediyor. 

Binali Yıldırım: 5 bin vakıf eserini metruk durumdan çıkardık!

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'ndeki Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar 15 yıllık iktidarımız döneminde 5 bin vakıf eseri, metruk durumdan çıkarıp başta büyük camilerimiz olmak üzere ihya ettik" dedi.

Vakıf GYO ile Rec İnşaat arasında sözleşme imzalandı!

Vakıf GYO T. Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'nin ana yüklenici sözleşmesi imzalanması hakkında bildiri yayınlandı.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp ek hizmet binası açıldı!

Türkiye'nin ilk sağlık üniversitesi olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVÜ) Eyüp’te sağlık ve eğitim hizmeti vermeye başladı. Üniversitenin, Eyüp’te açılışı yapılan ek hizmet binasında Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 6 bölümü ve 4 lisans sonrası bölümü eğitim veriyor.

Vakıf Han binası Haberi

Vakıf Han binası



Vakıf Han'ın kira ihalesi 9 Kasım'da


    EMİNÖNÜ'nde bulunan eski eser nitelikli 4. Vakıf Han'ın 25 yıl süreyle restore et-işlet-devret yapım işi kira ihalesi 9 Kasım'da yapılacak. İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, vakıf gayrimenkulü olan Eminönü Şeyh Mehmet Geylani Mahallesi 408 ada, 6 parselde bulunan eski eser niteliğindeki 4. Vakıf Han'ın imar durumunun plan tadilatı ile turistik otel olarak değiştirildiği bildirildi. Kira ihalesinin 11 trilyon 680 milyar lira muhammen bedel ile 9 Kasım 2004'te gerçekleştirileceği kaydedildi. İhaleye katılmak isteyenler teklif dosyalarını 9 Kasım 2004 saat 14.00'e kadar verebilecekler.


(2004 yılında Reşat Altın 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 2 Kasım 2004



Abdullah...