06 / 05 / 2024

vakıfların emlak vergisi

vakıfların emlak vergisi

Emlak vergisi, Türkiye'deki tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince bazı kurumlar vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, vakıflar emlak vergisinden muaf mı? İşte yanıtı..

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?

2022 yılında emekli olanların emlak vergisi muafiyetinin ne zaman başladığı merak ediliyor. Siz de "Yeni emekli oldum emlak vergisi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tapu alım satım işlemine konu olan gayrimenkulün emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor. Peki, emlak vergisi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Vakıf binaları emlak vergisinden muaf mı?

Vakıfların binaları emlak vergisinden muaf mı? Bu yapıların emlak vergisinden muaf olmaları için bir şart bulunuyor mu? İşte ayrıntıları...

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.

Nilüfer Belediyesi'nden emlak vergisi ödemelerinde kolaylık! 

Bursa Nilüfer Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşların emlak vergisi borçlarını ödemeleri için kolaylık sağlıyor. Vatandaşlar bu imkanlar sayesinde belediyeye gelmeden ödeme yapabilecek.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi kapsamında Hatay'daki cemaat vakıflarının tasarrufu altındaki taşınmazların, tapuda bu vakıfların adına tescil edilebilmesi amaçlanıyor.

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2021!

Yeni satın alınan gayrimenkulün emlak vergisi sorumluluğu bir sonraki sene başlıyor. Ancak satın alımın yapıldığı yılının sonuna kadar ise emlak vergisi için beyanname verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2021...

vakıfların emlak vergisi Haberi

vakıfların emlak vergisi

Vakıflar emlak vergisinden muaf mı?

Emlak vergisi mevzuat uygulaması gereğince vakıflar bazı koşullarda emlak vergisinden muaf olabiliyor. 4962 sayılı Kanunun 20 nci maddesi uyarınca vergi muafiyeti tanınması talebinde bulunacak vakıfların başvuru tarihi itibarıyla ilgili tebliğte belirtilen şartların hepsini bir arada taşıması gerekiyor.


Vergi muafiyeti tanınan vakıfların listesi de Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alıyor.


İlgili tebliğ..

7/8/2003 tarih ve 25192 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 30/7/2003 tarihli ve 4962 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Kanunun 20 nci maddesinde, "Gelirlerinin en az üçte ikisini nevi itibarıyla genel, katma ve özel bütçeli idarelerin bütçeleri içinde yer alan bir hizmetin veya hizmetlerin yerine getirilmesini amaç edinmek üzere kurulan vakıflara, Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti...