29 / 04 / 2024

vakıfların ihale günü

vakıfların ihale günü

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kiralık 67 gayrimenkul 31 Aralık 2015 tarihi saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahse konu olan taşınmazların yüzölçümleri 20 metrekareden başlayarak 237 metrekareye kadar çıkıyor.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Vakıflar İstanbul'un göbeğinde arsa satacak! İhalesi 4 Temmuz'da!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Fatih'te yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihalesi 4 Temmuz 2023 tarihinde yapılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapım karşılığı kiralama ihalesi! O ilde günübirlik tesis inşa ettirecek!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir'de uzun süreli kiralama yöntemiyle günübirlik tesis inşa ettirecek. İşte ihale detayları...

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın devri mümkün mü?

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir vakfın mülkiyetine geçmesi doğru mu? Avukat Mehmet Bayraktar anlattı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı tarım arazileri mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla kiralanan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi kapsamında Hatay'daki cemaat vakıflarının tasarrufu altındaki taşınmazların, tapuda bu vakıfların adına tescil edilebilmesi amaçlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

vakıfların ihale günü Haberi

vakıfların ihale günü

Vakıflar'dan kiralık olan 67 gayrimenkul 31 Aralık 2015 tarihinde ihaleye sunuluyor. Bahse konu olan taşınmazların yüzölçümleri 20 metrekare ile 237 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.


Kiralık gayrimenkullerin aylık muhammen bedelleri 40,00 TL ile 3.500,00 TL arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık gayrimenkullerin içerisinde apartman, daire, arsa ve dükkan bulunuyor. Vakıf taşınmazlar muhammen bedeller üzerinden 1 yıllığına kiralanacaktır. 


İhale açık teklif usulü ile 31 Aralık 2014 günü saat 10:30'da Üsküdar İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü ihale salınunda yapılacaktır.


İhale Günü: 31/12/2014 günü saat 10:30'da

İlanın tam metni için