27 / 04 / 2024

Validebağ Korusu büyükşehire mi devrediliyor

Validebağ Korusu büyükşehire mi devrediliyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Validebağ Korusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesine devri için Başbakanımızla görüştük" dedi. Validebağ korusunun İstanbul Büyükşehir belediyesine devri için gerekli işlemler başladı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

Malatya'daki asfalt şantiye arsası büyükşehire devredildi!

Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı tarafından kullanılan yaklaşık 210 bin metrakarelik asfalt şantiye arsası Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Validebağ Konakları'nda büyük özveri kampanyası!

Üsküdar sahiline yürüyerek ulaşılabilecek bir noktada yükselen Validebağ Konakları'nda büyük özveri kampanyası kapsamında konut alıcılarına bölgedeki 30 yıllık evlerden daha ucuz fiyata konak sahibi olma fırsatı veriyor..

Malatya Çakmak Kışlası büyükşehire devredildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının 2. birleşiminde, Çakmak Kışları'nın Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesine karar verildi.

Kayseri Şeker Fabrikası arazisi büyükşehire tahsis edildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Şeker Fabrikası arasındaki arazi tahsis protokolü için imzalar atıldı.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Trabzon Mimarlar Odası'nda büyükşehire yol çağrısı!

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahrifata neden olacağını belirterek “Bu asırlık alanlarla ilgili yolprojesi tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

3 büyükşehire metro hattı yapılacak!

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1.7 milyar lira bütçe ile 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.

Kahramanmaraş gerçek manada Büyükşehir olacak!

Kahramanmaraş'ta trafiği rahatlatacak köprü ve tünel kavşak projeleri bitti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, gerçekleştirilecek olan projelerle Kahramanmaraş'ı gerçek manada Büyükşehire dönüştüreceklerini açıkladı.

Validebağ Korusu'nda yıkım başladı!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ projesi için uygulama yaptığı Validebağ Korusu'nda hareketlilik yaşanıyor. Sabaha karşı koruya polis eşliğinde gelen kepçeler inşaata başladı. Çevreci gruplar ve mahalle halkı yıkımı engellemek için alanda toplanıyor...

Validebağ Korusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi!

Üsküdar'da 1. derece doğal sit olan Validebağ Korusu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan koru uzun yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılıyordu...

Validebağ Korusu Büyükşehir' e mi devrediliyor?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Validebağ Korusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesine devri için Başbakanımızla görüştük" dedi. Validebağ korusunun İstanbul Büyükşehir belediyesine devri için gerekli işlemler başladı...

Validebağ Korusu büyükşehire mi devrediliyor Haberi

Validebağ Korusu büyükşehire mi devrediliyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen "Validebağ Korusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesine devri için Başbakanımızla görüştük" dedi. Basın bayramı nedeniyle Üsküdar Kirazlıtepe Yaşam Merkezinde Gazetecilerle Sahur yemeğinde bir araya gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı açıklamada "Validebağ korusu Üsküdar belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan korunun bakımını kapsayan protokolü mahkeme iptal etti. 


Koru ile ilgili biliyorsunuz belediyemizin projesi var orasını kent ormanı ve yaşam alanı yapmayı düşünüyoruz. Konuyu Başbakanımızla görüştük Validebağ korusunun İstanbul Büyükşehir belediyesine devri için gerekli işlemler başladı" dedi. Türkmen çevre sakinleri iile görüşeceğini ikna edeceğini sözlerine...