19 / 05 / 2024

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi

Van'da 5 yıl önce yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın sahibi hakkında 22,5 yıl hapis cezası istendi.

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Bakan Bolat açıkladı, emlak ve oto satışlarında manipülatif çabaları ağır cezalar geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmelikle emlak ve oto satışlarında sahte isimler ve hesaplarla ücretleri arttırmak için yapılan manipülatif çabaların ağır bir şekilde cezalandırılacağını kaydetti.

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Rekor göründü! Hurda fiyatları ne kadar oldu? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi 

Hurda fiyatlarına bugün büyük zam geldi. Gelen zamlardan sonra hurda fiyatlarında rekor fiyatlar görüldü. Hurda fiyatları ne kadar oldu? Güncel hurda fiyatları kaç lira? Bakır ve demir hurda fiyatları kaç TL? 1 Ağustos 2023 hurda fiyat listesi.

Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

1 Ağustos altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altın almak veya satmak isteyenler için güncel altın fiyatları belli oldu. Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın, çeyrek altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 altın fiyatları.

BİM'de taze peynir çeşitleri 19 TL, 1 kg yarım yağlı tost 135 TL ile dibi gördü! BİM 1 Ağustos yeni ay kataloğu...

BİM'in 1 Ağustos 2023 indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda taze peynir çeşitleri 19 TL ve 1 kg yarım yağlı tost 135 TL'ye satılacak. İşte diğer indirimli ürünler ve fiyat listesi...

Depozito dönemi başladı! 1 Ağustos’tan sonra artık zorunlu olacak!

Sıfır Atık Projesi ile gelecek yıl zorunlu tutulacak. Depozito yönetim sistemi logosu 1 Ağustos gününden itibaren tüm içecek ambalajlarının üzerinde yer almaya başlayacak. İşte detaylar!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Bakan Kurum az önce duyurdu! İşte yıkık ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından incelenen 1 milyon 728 bin binanın kaç tanesinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. İşte o rakamlar…

11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, deprem bölgesindeki hasar tespitiyle ilgili konuştu. 11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Vatandaşın banka borçlarına yapılandırma çağrısı!

Tüketicilerin ve şirketlerin bankalara borçları son bir yılda 1'er trilyon lira arttı. Tüketicilerin kredi kartı borçlarına çeviremez hale geldiği belirtilirken bu alanda da bir yapılandırma yapılması çağrısı geldi.

Ağrı-Patnos Devlet Yolu açıldı! 1 saatlik süre 35 dakikaya düşüyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılım gösterdi ve açıklamalarda bulund. İşte Ağrı-Patnos Devlet Yolu ile ilgili merak edilenler...

Renault Express Van'a tam 20 bin 900 TL zam geldi! İşte Renault Express Van 1 Kasım 2022 fiyat listesi!

Otomotiv devi Renault'un en sevilen ticari araçlar arasında yer alan Renault Express Van'a 20 bin 900 TL zam geldi. Peki Renault Express Van Kasım ayı fiyatları ne kadar oldu? İşte Renault Express Van 1 Kasım 2022 fiyat listesi...

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi Haberi

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi

 Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde yıkılan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği Safa apartmanının sahibi Nezir Baş'ın yargılanmasına devam edildi.


Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Baş katılmazken, avukatları hazır bulundu. 

Cumhuriyet savcısı karar öncesi hazırladığı mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Mütalaada, sanığın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edildi.


Mütalaada, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünce hazırlanan rapora göre yapılan analizlerde zemin kat kolonlarından 26'sının kesit, donatı alanı ve pursantaj oranı açısından yetersiz olduğunun tespit edildiği vurgulandı.


Zemin katın taşıyıcı elemanlarının eksik olmasının apartmanın sahibi sanık Nezir Baş'ın burada iş yerini genişletmek amacıyla kolon kesmesine bağlı olduğunun kaydedildiği mütalaada, şu değerlendirmeye yer verildi:


"Sanığın zemin kattaki kolonları binanın depremde...