27 / 05 / 2024

van 6

van 6

Van'da depreme dayanıklı olarak inşa edilen iki hastanenin zeminine İtalya'dan getirtilen deprem izolatörü yerleştirilecek. 500 yataklı hastanenin temel bölümüne de İtalya'dan getirilen sismik deprem izalatörlerinin montaj işlemleri başladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

O ilde 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa satılıyor! 6 taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, İpekyolu ilçesi, Yenicami Mahallesi'nde yer alan 24 adet konut ve 17 adet ticari alan imarlı arsa 6 taksit fırsatıyla satıyor. İşte o satış ile ilgili detaylar...

O ilde 3 bin metrekarelik arsa ile bir adet bina 6 taksitle satılıyor! Gayrimenkul almak isteyenler bu tarihe bakın! 

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van ili, Tuşba ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde yer alan 3 bin metrekarelik arsa ile 2 bin 600 metrekarelik tek katlı yapıyı 6 taskit fırsatıyla satıyor. Peki Van'da yer alan söz konusu gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin Van'da inşa ettiği 17 bin 489 konut güvenli liman oldu!

Van'da 12 sene önce yaşanan 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerde evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar, TOKİ'nin inşa ettiği 17 bin 489 konutta güvenle oturuyor.

Renault Express Van'a 3 aydır zam yok! İşte Renault Express Van 6 Ekim 2022 fiyat listesi!

En sevilen ticari araçlar arasında yer alan Renault Express Van'a 3 aydır zam gelmiyor. Peki Renault Express Van fiyatları ne kadar? İşte Renault Express Van 6 Ekim 2022 fiyat listesi...

Ahmet Ercan'dan uyarı: O bölgede 6-7 büyüklüğünde deprem olur!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’da yaşanan 5 şiddetindeki deprem sonrasında Muradiye bölgesinde gerilimin arttığını dile getirdi. Ercan, Kuzey Anadolu kırığında 6-7 büyüklüğünde deprem beklediğini belirtti.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Van'da depremin yıktığı mahalleler yeniden kuruldu!

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde hasar gören kırsal mahalleler, devletin desteğiyle yeniden inşa edildi.

Van Çatak-Konalga'ya 6 yeni köprü!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

Van Tuşba'da 7.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Tuşba Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan gayrimenkulü 7 milyon 614 bin 571 TL bedelle satışa çıkardı.

Feyzi Bingöl: Van bölgesinde 6'nın üzerinde büyük depremler yaşanabilir!

Jeoloji Profesörü ve Fırat Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, dün Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "an bölgesinde olan Çaldıran fayı tektonik olarak aktif fayların olduğu bir bölge, bu bölgelerde her an 6'nın üzerinde depremler yaşanabilir” dedi

Van Başkale'de hasar tespit edildi!

İran'ın Hoy bölgesinde 16 Şubat tarihinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Van'ın Başkale ilçesinde hasar tespit çalışması yapıldı.

van 6 Haberi

van 6


23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Van'da, aynı acıların tekrar yaşanmaması için yapılan yeni kamu binaları şiddetli depremlere dayanabilecek özelliklerle donatılıyor.

Depremlerde en çok ihtiyaç duyulan hastanelerin olası afet durumlarında hizmet verebilmesi için son teknolojik sistemler kullanılarak inşa ettiren Sağlık Bakanlığı, Van'da 250 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden 300 yataklı Kadın ve Çocuk Hastalıkları ve 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanelerini en şiddetli depremlere dayanabilecek şekilde tasarladı.


140 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulan ve Türkiye'de çok nadir kullanılan Wet Speed Mixsing (WSM) yöntemiyle inşaatın zeminine 9 metre uzunluğundaki 2 bin 300 beton kazık yerleştirilen 500 yataklı hastanenin temel bölümüne de İtalya'dan getirilen sismik deprem izalatörlerinin montaj işlemleri başladı.


Temel bölümüne yapılan kolonların üzerine büyük bir...