18 / 05 / 2024

van bor yatırımı

van bor yatırımı

FHM Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Arvas: "Van Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırımla nanoteknolojik gres ve motor yağı üretip çevre ülkelere ihraç edeceğiz"

Kvc Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kvc Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Maltepe'de 20 milyon TL sermaye bedeli ile Kıvanç Kaya tarafından kuruldu.

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

İSO, Yatırım Teşvik Bülteni ile inşaat sektörüne fayda sağlayacak!

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Yatırım Teşvik Bülteni’ ile başta imalat sanayimiz olmak üzere finans, inşaat, hizmet ve kamu sektörüne fayda sağlayacak önemli veriler üreteceğiz." dedi

Van'a 2,5 yılda 712 milyon liralık yatırım!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapıldığında 1 milyar 121 milyon 417 bin lira borçla devralınan Van Büyükşehir Belediyesi'nce yaklaşık 2,5 senede şehire 712 milyon 300 bin liralık yatırım yaptı.

NG Holding'ten 250 milyon liralık yeni otel yatırımı!

10 konkordato ilanından 9’unun samimi olmadığını söyleyen NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Londra’daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek tanıdıklarım var. Ama konkordato ilan ediyorlar” dedi. Güral, 250 milyon liralık yeni otel yatırımında bulunacaklarını da duyurdu...

TOKİ'den Van'a 3 milyar 800 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaklaşık 3 milyar 700 milyon liralık yatırım yapılarak Van'ın adeta yeniden inşa edildiğini

Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye, el pençe divan durduğumuz bir dönemden, sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir döneme geldik." dedi.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Van’a 1.6 milyar TL’lik yatırım yapılacak!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van için başvuruda bulunan çok sayıda yatırımcının 1 milyar 600 milyon liralık yatırım yapacağı öngörülüyor.

Türkiye yatırım derecesini yükseltecek!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin kamu borçlanması, cari açık ve bütçe açığı yönünden Avrupa'dan daha iyi olduğunu belirtti. Ateş, “Türkiye, 2012’de kazandığı yatırım derecesini, bundan sonra da kazanabilecek güçtedir” dedi.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım geliyor!

Türkiye'de 65 ilde yatırımı bulunan WILCO Group ile İran'da yatırımları bulunan AIDA Group, cazibe merkezleri programı kapsamında Van'da 50 milyon avroluk ortak yatırım yapma kararı aldı.

İranlı AIDA Group'tan, Van'a 50 milyon euroluk yatırım!

Türkiye'de 65 ilde yatırımı bulunan WILCO Group ile İran'da yatırımları bulunan AIDA Group, cazibe merkezleri programı kapsamında Van'da 50 milyon euroluk ortak yatırım yapma kararı aldı.

van bor yatırımı Haberi

van bor yatırımı


FHM Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, "Van Organize Sanayi Bölgesinde yapacağımız 20 milyon dolarlık yatırımla nanoteknolojik gres ve motor yağı üretip çevre ülkelere ihraç edeceğiz" dedi.


Arvas, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapındaki bor rezervlerinin yüzde 79'unun Türkiye'de bulunduğuna dikkati çekerek, ülkenin geleceğinin bor madeni ile şekilleneceğini söyledi.


 FHM Nanoteknoloji Akdemisi Ar-Ge merkezinin de bor madenlerini nanoteknoloji ile uç ürünler haline getirerek sanayiye kazandırılması üzerine çalışma yürüttüğünü vurgulayan Arvas, nanoborvit teknolojisiyle, bor madenlerinden üretilen tüy dökücü kremlerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.


Arvas, kozmetiğin yanı sıra otomotiv ve sağlık gibi birçok sektörde de çalışmaların devam ettiğine değinerek, bor madeninin, geleceğin enerjisi ve yakıtı olmaya aday en önemli madenlerden biri olduğunu kaydetti.


Petrol rezervlerinin sınırlı olması nedeniyle dünya devlerinin gözlerini bor madenine çevirdiğini...