09 / 05 / 2024

van depremzedeler konteyner

van depremzedeler konteyner

Van Başkale'de 23 Şubat tarihinde meydana gelen depremde evleri hasar gören depremzedeler, konteynerlere yerleştiriliyor.

Adıyaman'da depremzedeler tedirgin! 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde!

Türkiye'de büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçti. Ancak 109 bin 153 afetzede henüz konteyner kentlerde yaşıyor. Konteyner kentlerde ilk kışı geçirmeye hazırlanan depremzedeler oldukça tedirgin.

Depremzedeler konteyner kentlerde kış şartlarıyla mücadele ediyor!

6 Şubat deprem felaketinin üzerinden 9 ay geçti. Bir senede kalıcı konutlara geçiş sözünün verildiği bölgede ise hâlâ enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları sürerken, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin kış şartlarıyla mücadelesi başladı.

Malatya'da depremzedeler konteyner veya kiralık konutlara yerleştirilecek!

Malatya Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve çadırda kalan depremzedeleri sene sonu gelmeden konteyner veya kiralık konutlara geçirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!

Adıyaman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından 2.230 aileye ev sahipliği yapacak bir konteyner kent inşa ediliyor.

Konteyner evlere yoğun ilgi! Siparişlere yetişilmiyor!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremlerle ülkemiz sarsıldı. Depremzedeler konteyner evlere yerleştirilmeye başlandı. Bundan dolayı da bu yapılara ilgi arttı.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

İran'da yaşanan deprem sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde evleri yerle bir olan depremzedeler için inşa edilen evlerin örnek konutları tamamlandı...

Van Başkale ve Saray'da depremzedeler konutlarına sonbaharda kavuşacak!

İran'da 23 Şubat 2020 tarihinde yaşanan depremde Van'ın Başkale ve Saray ilçelerindeki evleri yıkılan depremzedelerin kalıcı konutlarına sonbaharda kavuşması planlanıyor.

Van Başkale'de depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilecek!

İran'ın Hoy şehrinde geçen sene meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma sebep olduğu Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yeni kalıcı konutlar inşa edilecek...

Van Başkale'de evleri yıkılan depremzedelerden yeni ev talebi!

Van Başkale’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala çadırlarda ve konteynerlerde kalan depremzedeler, yaralarının sarılması için beklediklerini dile getiriyor. 

İzmirli depremzedeler konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile konteyner kente taşındı.

Van'da depremzedeler için çelik konstrüksiyon konutlar inşa edilecek!

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Gelenler ve Güvenlik mahallelerinde büyük yıkıma sebep olan 5.9 büyüklüğündeki depremde 4 bin 900 konut ağır hasar aldı. Depremzedeler için izolasyonlu, depreme dayanıklı çelik konstrüksiyon konutlar inşa edileceği belirtildi...

van depremzedeler konteyner Haberi

van depremzedeler konteyner

Van Başkale'de 23 Şubat'ta yaşanan depremde evleri hasar gören depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşmeye başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van Başkale ilçesindeki mahallelerde yaraların sarılması amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda, depremde konutları yıkılan veya ağır hasar oluşan 2 bin 45 aileye 1000'er TL nakdi yardım desteği sağlandı. 

107 besiciye, telef olan 1868 küçükbaş ve 34 büyükbaş hayvan için 2 milyon 151 bin 750 TL ödeme yapıldı. 

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletin tüm kurumlarının  seferber olduğu deprem bölgesine Türk Kızılay ekipleri de 36 gün boyunca günlük 15 bin kişilik sıcak yemek dağıttı. Başkale Kaymakamlığının deprem bölgesinde gıda ve günlük ekmek yardımlarına devam ediyor.

Can ve mal kaybının yaşandığı Özpınar, Güvendik,...