15 / 05 / 2024

van gevaş kentsel dönüşüm çalışmaları

van gevaş kentsel dönüşüm çalışmaları

Van’ da 2011 yılında yaşanan iki büyük depremden dolayı Gevaş ilçesinde bazı binalarda oluşan çatlaklar yüzünden uygulamaya alınan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına giren binaların yıkımı başladı....

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

TOKİ, Van Gevaş’da 240 vadeyle ucuz ev!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Gevaş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Gevaş 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Van Erciş projesi için başvuru dönemi bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Van Erciş kentsel dönüşüm projesinde yer alan iş yerleri için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

KİPTAŞ Okmeydanı Van Blokları'nda 80 daire hak sahiplerine dağıtılacak!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir yere sahip olan Van Blokları’ndaki 130 konutu teslime hazır hale getirdi. Beyoğlu Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarda 80 konut hak sahiplerine dağıtılacak. 

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TOKİ Van Erciş'teki 96 adet iş yerini bugün satışa çıkarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Erciş Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan 96 adet iş yerini bugün satışa sunuyor.

TOKİ Van Erciş'teki 96 adet iş yerini satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van Erciş Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan 96 adet iş yerini satışa sunuyor.

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Van Milli Egemenlik Caddesi ve Maraş Caddesi dönüşecek!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in verdiği talimatla başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Van Kuzu Adası kesin korunacak!

Van ili, Gevaş ilçesinde bulunan Kuzu Adası potansiyel doğal sit alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Gevaş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili Gevaş ilçesi içerisinde bulunan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Altınsaç Kilisesi'ne restorasyon talebi!

Van'daki, Altınsaç Kilise'sinin turizme kazandırılması için Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer Çalışma başlattı. Sezer, kilisenin restorasyonu için gerekli çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

van gevaş kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

van gevaş kentsel dönüşüm çalışmaları

Van’ da 2011 yılında yaşanan iki büyük depremden dolayı Gevaş ilçesinde bazı binalarda oluşan çatlaklar yüzünden uygulamaya alınan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamına giren binaların yıkımı başladı.


Depremden dolayı Karşıyaka Mahallesi, Yüzüncü Yıl Caddesi, Akgöl Sitesi A Blok binasında çatlaklar oluşturmuştu. Siteyi boşaltan vatandaşlar daha sonra kentsel dönüşüm için başvuruda bulundular. Site yöneticisi Nevzat Altındağ, “Van ilinde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başvuruda bulunduk İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler ve çalışmalar sonucu binamız riskli yapı olarak tespit edilerek kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı için 60 gün süre verildi. Binamızın herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan yıkımını yaptırdık. Van ilinde kentsel dönüşüm kapsamında ilk başvurusu onaylanan ve yıkımı yapılan bina bizim bina olmuştur. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binamızı soğuk hava şartları sebebiyle...