01 / 05 / 2024

van güneş sistemi

van güneş sistemi

Van Edremit İlçesi'nde yer alan TOKİ Konutları'na uçakların görüşlerini engellediği için güneş sistemi paneli takılması yasaklandı...

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Van Gürpınar 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuruları ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 kura tarihi ne zaman? TOKİ Van Gürpınar 2019 başvuru şartları neler? İşte TOKİ Van Gürpınar 2019 projesi 25 soruda tüm detaylarıyla...

Akfen'in Van'daki iki güneş santrali üretime geçti!

Akfen'in Edremit ilçesinde faaliyete başlayan Omicron Ercis ve Omicron Engil güneş santrallerinin toplam kapasiteleri 20 megavat gücünde. Şirketin Van'daki üçüncü santrali ise önümüzdeki yıl devreye girecek. 

Çatısına güneş sistemi kuran 10 bin TL kazanacak!

Binasının çatısında elektrik üretip, ihtiyaç fazlası elektriğini sisteme satanlara vergi muafiyeti getirildi. Buna göre çatısında en az 21 metrekarelik boş alan bulunan vatandaş, 14 bin dolara çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak yılda yaklaşık 10 bin TL kazanabilecek. 

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Van Gölü'ne Sahil kordonu geliyor!

Edremit Belediyesi, Van Gölü'nden daha fazla faydalanılması için Sahil Kordonu projesini hayata geçirecek. Projeyle, halkın yıllardır hayalini kurduğu sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor.

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj!

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe Doğal güzellikleri, koyları ve temiz suyuyla dikkati çeken Van Gölü'nün Ayanis Sahili'ne 200 metrelik plaj yapılacağını söyledi.

İZKA, Bayraklı'da güneş enerjisi sistemi kuracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZKA, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı’nda kurulacak güneş enerjisi sistemi için işbirliği yapacak.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Bursa Büyükşehir Stadyumu'na suni güneşleme sistemi geliyor!

Recep Altepe, Büyükşehir Stadyumu’nda çimlerin, suni güneş sistemiyle bakımlarının yapıldığını ve stadyumun yeni sezon için hazırlandığını söyledi.

van güneş sistemi Haberi

van güneş sistemi
TOKİ tarafından Van'da 2006 yılında inşa edilen binaların tepelerine güneş enerjisi sistemleri kurulması, uçakların uçuş görüşlerini engellediği gerekçesiyle yasaklandı. Van Ferit Melen Havalimanı'na yakın konumlanan TOKİ Konutları'nın olduğu bölgede 1994 yılında bir uçak kazası meydana gelmişti ve bu uçak kazasında 54 kişi hayatını kaybetmişti. Aynı şeyin bir daha yaşanmaması için konutların tepelerine güneş panelleri kurulması...