05 / 05 / 2024

van kentsekl dönüşüm projeleri

van kentsekl dönüşüm projeleri

Özay İlhan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ülke çapında en küçük ilçelerden en büyük illere kadar büyük bir şehirleşme hareketi başladığını belirterek, ancak kentlerin üzerine kurulan bu yapıların yeşil alanı yok ettiğini söyledi.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Binalara bakarak ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz!

'Küçük Şeyler' filminin yönetmeni Kıvanç Sezer, yeni filmi ile ilgili verdiği bir röportajda, “Binalar şehrin yüzüdür. Dolayısıyla binaların çarpıklığı ve uzunluğu size çok şey anlatır. Binalara bakarak bu ülkenin dönüşümünü görebilirsiniz.” şeklinde konuştu...

Van Gürpınar'da değişim ve dönüşüm başladı!

Van Gürpınar Belediyesi, ilçede hayata geçirdiği 30 milyon TL'lik yatırımla bölgenin çehresini değiştirdi. İlçede başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla metruk binalar yıkıldı ve yeni binalar inşa edildi.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi Van Blokları’ndan başladı!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etap startı Van Blokları’ndan verildi. 2 milyon 300 bin metrekare yeni yapı yapacaklarını belirten Başkan Demircan, “Buranın yüzde 80'ini vatandaşa veriyoruz'' dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk adım atılıyor!

Türkiye'nin en büyüğü olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma yakında vurulacak. Söz konusu alan 2 milyon 250 bin metrekare büyüklüğe sahip. Kentsel dönüşümde ilk kazma Van Blokları'na vurulacak...

Van İpekyolu'ndaki 2 mahallede kentsel dönüşüm yapılacak!

Bakanlar Kurulu kararı gereğince, Van'ın İpekyolu İlçesi'ne bağlı Şerefiye ve Çarşı Mahalleleri'ndeki bazı alanlar kentsel dönüşüm alanı ilan edildi..

Okmeydanı’nda dönüşüm Van Blokları'ndan başlıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Okmeydanı’nda dönüşüm için, hak sahiplerinin tamamıyla uzlaşma sağlandığı Van Blokları sakinleriyle görüştü.

Van deprem ve kentsel dönüşüm çalıştayı sona erdi!

Van Büyükşehir Belediyesinin Van depreminin yıldönümünde gerçekleştirdiği “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” dün son erdi.

Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili!

Enerjisa Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, "Kentsel dönüşüm elektrik talebinin büyümesinde etkili rol oynuyor" dedi. 

Van Erciş'te kentsel dönüşüm ihalesi 15 Mayıs'ta!

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van Erciş'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesiyle ilgili bilgi verdi. Çifti, dönüşüm ihalesinin 15 Mayıs'ta gerçekleşeceğini söyledi.

Van Erciş Kentsel Dönüşüm projesi halka anlatıldı!

Van’ın Erciş ilçesinde TOKİ ile Erciş Belediyesi arasında 2012 yılında imzalanan protokoller kapsamında başlatılan Van Erciş Kentsel Dönüşüm projesi halka anlatıldı.

Erciş'te kentsel dönüşüm koordinasyon kurulu oluşturuldu!

Van’ın Erciş ilçesinde kentsel dönüşüm projesiyle ilgili konuların daha hızlı yürütülmesi amacıyla “Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Kurulu” oluşturuldu.

van kentsekl dönüşüm projeleri Haberi

van kentsekl dönüşüm projeleri

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında betonlaşmaya karşı olduklarını belirtti. 

Edremit'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlülüğü inşaat sahasında düzenlediği basın açıklamasında konuşan SP Van İl Başkanı Özay İlhan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ülke çapında en küçük ilçelerden en büyük illere kadar büyük bir şehirleşme hareketi başladığını belirterek, ancak kentlerin üzerine kurulan bu yapıların yeşil alanı yok ettiğini söyledi. Çılgın proje diye nitelendirilen ve kaçak binaların yıkılarak yerlerine daha büyük ve gösterişli binaların yapılmasının kent içerisindeki betonlaşmayı artırdığını vurgulayan İlhan, "Ortaya çıkan betonlaşma hareketi neticesinde şehir içinde yeşil alanlar azalmakta, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sosyal ve kültürel mirasları bir bir ellerinden alınmaktadır. Ne yazık ki çıkarılan yasalarla zorunlu olarak bu dönüşüme sessiz kalmaya zorlanan insanlar da bu beton...