07 / 07 / 2024

van köy yolları kapandı

van köy yolları kapandı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Hakkari'de aralıklı hafif kar yağışlı, yer yer sisli ve puslu olmasının tahmin edildiği bildirildi...

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nden taşınmazlarıyla ilgili basın açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan "taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı" ile ilgili haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

İsrail'in yıktığı Hammisa Bedevi köyü sakinleri başlarını sokacak yer arıyor!

İsrail'in işgal altında olan Hammisa Bedevi köyünü yıkmasının ardından geriye teneke parçalarından başka bir şey kalmazken, köy ahalisi kış arifesinde çocuklarına barınak bulmanın yollarını arıyor.

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Van'da yıkılan evlerin yerine çelik konstrüksiyonlu yeni evler yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem sebebiyle Van'da yıkılan ve ağır hasar gören evlerin yerine, çelik konstrüksiyonlu yeni evlerin yapılacağını dile getirdi.

Süleyman Soylu: Van'da yıkılan binalarımız var!

İran'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van'da hissedildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi...

Van Büyükşehir'den otobüsler için modern tesis!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özel Halk Otobüslerinin kalkış noktasına yapılan tam donanımlı hareket amirliği binası tamamlandı. 

Van 6 yılda yeniden inşa edildi!

23 Ekim 2011 tarihinde 7,2 büyüklüğündeki depremle büyük yıkım yaşanan Van, 6 yılda modern bir kent görünümüne kavuşturuldu.

van köy yolları kapandı Haberi

van köy yolları kapandı

Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 419 köyle ulaşım sağlanamıyor.


Van Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde 222 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.


Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın çok bulutlu, Muş, Bitlis ve Hakkari'de aralıklı hafif kar yağışlı, yer yer sisli ve puslu olmasının tahmin edildiği bildirildi.


Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği vurgulanan açıklamada, ulaşımda, düşük hava sıcaklıkları, sis ve kar yağışı nedeniyle oluşacak aksamalara ve çığ tehlikesine karşı uyarıda bulunuldu.


Muş


Kar yağışı ve tipi nedeniyle halen 92 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 


İl Özel İdaresi Genel...