05 / 05 / 2024

van köyleri hasar tespit çalışmaları

van köyleri hasar tespit çalışmaları

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) "Bugüne kadar Van Depremi için, acil yardım ödenekleri dahil olmak üzere, gönderilen insani yardım malzemelerinin toplam maliyeti 424 milyon TLdir" dedi

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

SON DAKİKA! Adana’da bir deprem daha oldu! İşte son dakika anlık deprem verileri! Acil bakın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat deprem felaketinden sonra 11 kentte alınan yıkıcı hasar, ülkemizde depreme olan hassasiyeti daha da yoğun hale getirdi. Bu nedenle, günlük fay hattı faaliyetleri ve sarsıntılar insanlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. İşte son dakika deprem verileri...

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi sil baştan!

Etra Holding tarafından Silivri'de hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesinde pandemi nedeniyle değişikliğe gidildi.

Nef Vakfı, yanan köyleri yeniden inşa edecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yasemin Salih, bugünkü köşesinde afet bölgesinde yaraların sarılması için yapılacakları kaleme aldı.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tkt Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Tkt Yapı Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Avcılar'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Kıvanç Kılıç ve Onur tunçer ortaklığında kuruldu.

van köyleri hasar tespit çalışmaları Haberi

van köyleri hasar tespit çalışmaları

 

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yer alan AFAD açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Depremzede vatandaşlarımızın kışı sıcak bir ortamda geçirmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız çalışmalar yoğun bir şekilde sürmektedir. Bu çerçevede bugüne kadar 29 bin 47 depremzede vatandaşımız, deprem bölgesinden nakledilerek kamu tesislerine yerleştirilmiş olup, ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Kendi imkanları ile çeşitli illerimize giden depremzede vatandaşlarımızın ilgili valiliklere müracaatı sonucu, barınma hizmeti verilenlerle birlikte bu rakam 35 bini aşmaktadır. Üretim siparişi verilen 27 bin 20 konteynerin 13 bin 717 adedi bölgeye ulaştırılmış olup, yaklaşık 10 bine yakını kurulmuştur. Konteynerler, öncelikli olarak konutları yıkık ve oturulamaz...