17 / 05 / 2024

Van köyü

Van köyü

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından EYY modeliyle yapılan konutların yapımı devam ederken, köylerin de çehresi değişti. 7 Bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 Bin 926 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi faaliyetleri duran esnaftan kira ücreti almayacak!

Van Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisinde olan ve faaliyet göstermeyen iş yerlerinden 6 ay boyunca kira almayacak. 

Van Büyükşehir Belediyesi'nden taşınmazlarıyla ilgili basın açıklaması!

Van Büyükşehir Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan "taşınmazların değer tespitinin yapılmadığı" ile ilgili haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Van'da yıkılan evlerin yerine çelik konstrüksiyonlu yeni evler yapılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem sebebiyle Van'da yıkılan ve ağır hasar gören evlerin yerine, çelik konstrüksiyonlu yeni evlerin yapılacağını dile getirdi.

Süleyman Soylu: Van'da yıkılan binalarımız var!

İran'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van'da hissedildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi...

Van Büyükşehir'den otobüsler için modern tesis!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Özel Halk Otobüslerinin kalkış noktasına yapılan tam donanımlı hareket amirliği binası tamamlandı. 

Van 6 yılda yeniden inşa edildi!

23 Ekim 2011 tarihinde 7,2 büyüklüğündeki depremle büyük yıkım yaşanan Van, 6 yılda modern bir kent görünümüne kavuşturuldu.

Van Büyükşehir'den 17,5 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Oto Galericiler Sitesi’nin içinde bulunduğu gayrimenkulü 17.5 milyona kiracılarına sattı.

Van Büyükşehir Belediyesi otopark ve 32 dükkanı ihaleye çıkarıyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin çok katlı otopark ve 32 adet dükkan satışının 20 Eylül’de ihale yoluyla yapılacağı bildirildi.

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van köyü Haberi

Van köyü

2011 yılında yaşanan depremlerin ardından EYY modeliyle yapılan konutların yapımı devam ederken, köylerin de çehresi değişti. 7 Bin 784 EYY başvurusundan, inşası biten 6 Bin 926 konut hak sahiplerine teslim edildi.


Van’da 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından birçok konut yıkıldı. Devletin TOKİ tarafından yaptırdığı konutlar depremin yıl dönümünde teslim edilirken, Evini Yapana Yardım (EYY) modeliyle yapılan konutların da büyük bir bölümü tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 7 Bin 784 EYY başvurusundan tamamlanan 6 Bin 926 konut hak sahibine telim edilirken, köylerin de çehresi değişti. Vatandaşlar teslim aldıkları konutlarında huzur ve güven içinde oturmaya başladı.


EYY İLE KÖYLER DEĞİŞİME UĞRADI


Depremin üzerinden 3 yıl geçerken, bu süre içinde vatandaşlara konut yapımı için AFAD tarafından verilen destekler ile EYY modeliyle yeni konutlar yapıldı. Hak...