03 / 05 / 2024

Van-Tebriz demiryolu açılışı

Van-Tebriz demiryolu açılışı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van-Tebriz demiryolu hattının 18 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi! Yarın açılıyor!

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın açılışında sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate düşürerek olan hat yarın açılıyor.

Çağatay Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oluyor!

Başarılı oyuncu Çağatay Ulusoy, tatilcilerin gözdesi Marmaris-Bozburun’dan arsa aldı. Yeni dizisi "Süslü Korkuluk" ile dikkat çeken Ulusoy, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ'a komşu oldu.

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

9 yılda Van'da inşa edilen tesisler meclis gündeminde!

2010-2019 yılları arasında Van ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesisler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Van-Tebriz demiryolu 18 Haziran'da açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Van-Tebriz demiryolu hattının 18 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yarın açılıyor!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun açılış töreni yarın Bakü'de gerçekleşecek. Projenin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak..

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışı 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının resmi açılışının 30 Ekim'de yapılacağını açıkladı..

Van Gürpınar'da imar yolları açılıyor!

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları kapsamında mahallelerde yeni imar yolları açılıyor.

18 şehir yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanıyor!

Türkiye'de 2023 yılına kadar ülke nüfusunun yarısına yakınının yaşadığı 18 il, yüksek hızlı demiryolu ağıyla birbirine bağlanacak.Hizmet vermeye başladığından bu yana büyük ilgi gören YHT'lerde bugüne kadar taşınan yolcu sayısı 29 milyonu buldu.

Ordu fındığı için demiryolu ağı ve liman talebi!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

İran Laleh Park Tebriz Hotel açıldı!

İran'a yatırım yapan Türk yatırımcılarına Kaya Grup da eklendi. Grup, Kaya Laleh Park Tebriz’le 10’uncu otelini Tebriz’de açtı. Otel, İran’ın en kapsamlı ve en lüks otellerinden biri oldu.

Van-Tebriz demiryolu açılışı Haberi

Van-Tebriz demiryolu açılışı

Van-Tebriz demiryolu hattının 18 Haziran'da yeniden açılacağını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bilet fiyatını açıkladı.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "18 Haziran'da yeniden başlayacak Tebriz-Van hattındaki tren işletmeciliği, 4 adet kuşetli vagonla gerçekleştirilecek. 240 kişi kapasiteli tren Tebriz'den Van'a 8 saatte varacak. Bilet ücreti 10,8 euro olacak" diye...