18 / 05 / 2024

van turizmi 2014

van turizmi 2014

Van' ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar köyünde bulunan peri bacaları ile aynı alanda bulunan çok sayıda tünel ve mağara turizme kazandırılmayı bekliyor. Vanadokya turizme kazandırılmayı bekliyor...

Van'da yüzen otel projesine onay geldi!

Van Edremit Belediyesi'nin turizmi canlandırmak için hayata geçireceği otel projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda onay geldi. 

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

Van turizmi "Eski Van şehri" ile canlanacak!

Van Kalesi'nin güney yakasında, "Eski Van şehri" olarak adlandırılan bölgede yeni bir proje başlatılacak. 

Van Karabet Kar Tüneli açıldı!

Van'da 2014 yılında yapımına başlanan ve Türkiye'nin ilk prefabrik tüneli olma özelliği taşıyan Karabet Kar Tüneli hizmete girdi

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

2014 yılının en çok konuşulan restorasyon haberleri!

Van’ın Gevaş İlçesi’nde bulunan ve Selçuklular tarafından 700 yıl önce yaptırılan Halime Hatun Kümbeti’nin arkasında 7 yıl önce yaptırılan yurt binasının basına yansıması 2014’ün en çok konuşulan restorasyon haberlerinden biri oldu.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Van Hatuniye Mahallesi'nde 4.1 milyon TL'ye satılık arsa!

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Van Merkez ilçesi Hatuniye Mahallesi'nde yer alan 5 bin 815 metrekarelik tarla 4 milyon 144 bin 140 TL bedelle 10 Aralık 2014 tarihinde ihale ediliyor...

Van Erciş'e 200 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak!

Van Erciş'te 24 derslik Fen Lisesi, 200 kişilik öğrenci yurdu ve de spor salonu için 31 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00 'da ihale düzenlenecek.

Van Saray'da yapılacak 200 kişilik öğrenci yurdu ihaleye çıkıyor!

İçişleri Bakanlığı; Van, Saray'da 200 kişilik yurt yapım işini 3 Kasım 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu öğrenci yurdu 560 günde tamamlanacak.

ÖİB'nin Gaziantep ve Van ihalelerine kimler teklif verdi?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Gaziantep ve Van'da satışa sunduğu 5 gayrimenkul için 22 Eylül 2014 tarihi saat 17:00'a kadar teklifler alındı. Özelleştirme İdaresi, teklif verenlerin listesini yayınladı...

van turizmi 2014 Haberi

van turizmi 2014

İlçe merkezine 33 kilometre uzaklıktaki Yavuzlar köyündeki peri bacaları, Nevşehir'in Ürgüp ilçesindeki Kapadokya'yı aratmıyor. Yöre halkı tarafından "Vanadokya" olarak adlandırılan ve her yıl özellikle yaz mevsiminde çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan peri bacaları, son yıllarda yağışların etkisiyle ortaya çıkan metrelerce uzunluktaki çok sayıda tünel ve mağarayla da dikkati çekiyor.


Yavuzlar köyü muhtarı Talat Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peri bacalarının bulunduğu bölgenin yapısı itibarıyla Kapadokya bölgesiyle benzerlik taşıdığını, bu nedenle de "Vanadokya" olarak adlandırıldığını belirterek, kayaların ilginç görünümü ve doğal yapısıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırladığını söyledi.


-Labirent şeklinde gizemli tüneller ortaya çıktı


Akkaya, Vanadokya'ya yapılacak yatırımlarla bölgeyi ziyaret eden turist sayısında önemli artış yaşanacağına değinerek, şöyle konuştu:


"Köyümüzün birçok tarihi yönü ve dokusu var. Tarihi mezarlıklar,...