06 / 05 / 2024

varlık vergisi hakkında bilgi

varlık vergisi hakkında bilgi

1943 yılında Bakırköy Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanla Florya Çiftliği satışa çıkarılacakmış. Varlık Vergisi dolayısıyla satışa çıkarılan eski adıyla Kalitarya Çiftliği'ne 184 bin 852 lira değer biçilmiş.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) kırmızı et piyasalarındaki manipülatif fiyat artışları hakkında dikkat çeken açıklama geldi. İşte ESK tarafından yapılan açıklama...

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Konteyner ithalatında gümrük vergisi ve ilave gümrük vergisi resmen sıfırlandı! 

Taşınabilir evlerin (konteyner) ithalatında gümrük vergisi ile ilave gümrük vergisinin (İGV) 31 Temmuz 2023 tarihine kadar sıfır olarak uygulanmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Varlık Barışı'nda yeni karar! Vergi oranı sıfırlanıyor

Yeni 'Varlık Barışı' düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak kapsama girmeyen taşınmazlar gibi varlıkların da 31 Mart 2023’e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye’ye getirilmesine imkan sağlanacak. 

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Garanti BBVA kripto varlık uzmanı işe alıyor! İşte şartlar

Garanti BBVA kripto varlık uzmanı arıyor. Garanti BBVA kripto varlık uzmanı ilanında aranan şartlar nelerdir? İşte detaylar!

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

varlık vergisi hakkında bilgi Haberi

varlık vergisi hakkında bilgi



Bakırköy Mal Müdürlüğü'nden:


Florya Çiftliği satış ilanı


   1- Bakırköy kazası dahilinde Florya'da Şenlik Mahallesi'nde (eski Kalitarya) Florya Çiftliği namıyla maruf olan çiftliğin (206) parça tapu senedi ile tasarruf olunan kısmının 15/16'sı ve gene aynı mahalde diğer 4 parça tapu senedi ile tasarruf olunan kısmının 15/16 hissesinden 3 hektar üç yüz yirmi yedi metre murabbaı olan bir senetlik kısmın 53/64 hissesi ve diğer üç hektar, yedi bin iki yüz yirmi metre murabbaı olan bir senetlik kısmın 5/8 hissesi ile mütebaki 3/8 hissenin (13955) hisse itibarıyla (234) hissesi ve gene bir hektar dokuz bin iki yüz doksan dokuz metre...