28 / 07 / 2024

vasi kaç sene görev yapar

vasi kaç sene görev yapar

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi vasi olarak tayin edebiliyor. Peki, vasinin görev süresi kaç senedir?

Kiracılar merak ediyor! Kiracı bir evde en fazla kaç sene oturabilirler?

Ev sahipleri ile kiracıların en çok anlaşmazlık yaşadıkları konu kiracının evden tahliyesi oluyor. Buna göre, bir kiracı aynı evde en fazla kaç sene kalabilir?

Bu yıl çalışmaya başlayanlar dikkat! 2024’te işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Bu sene yüz binlerce genç ilk defa çalışmaya başlayacak. Peki bu yıl işe girenler kaç yaşında emekli olacak?

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2024! 2 milyon TL konut kredisi aylık taksit kaç TL? Bankaya gidecekler şimdi bakın! 

2 milyon TL konut kredisinin banka banka hesaplaması yapıldı. Peki bankalar 2 milyon TL konut kredisine 120 ay vade ile kaç TL aylık taksit alıyor? Toplam geri ödeme 10 sene sonunda ne kadar oluyor?

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi 2024! Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 Emekli bayram ikramiyesi kaç TL?

Ramazan Bayramı'na kısa bir zaman kala milyonlarca emekli bayram ikramiyesi ödemelerini araştırıyor. Peki bu sene emekli bayram ikramiyeleri ne kadar? Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 Emekli bayram ikramiyesi kaç TL?

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Piyasalar alev alev! Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar, kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

Yatırımcılar ve vatandaşlar dolar kurunun ne kadar olacağını merak ediyor. Merkez Bankası Para Katılımcıları anketine göre dolar bir sene içinde netleşecek. Peki, Dolarda yükseliş devam ediyor mu? Dolar bugün ne kadar, kaç TL? 7 Mayıs 2023 dolar/TL kuru...

Sosyal yardım alanlar rakamlar bir bir belli oldu! Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı kaç TL? 

Sosyal yardım ödemelerine bu sene ara zam yapılı yapılmayacağı merakla araştırılıyor. Peki son dakika yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım maaşı kaç TL oldu? 

Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı? Kiracı bir evde kaç sene oturabilir?

Ev sahibi ve kiracılar iyi anlaşıp herhangi bir sorun yaşamayabilirler. Ancak iyi anlaşamayanlar bazı sorulara yanıt aramaktadır. Peki “Ev sahibi evi satarsa kiracı çıkmak zorunda mı?” İşte detaylar!

Ev taşıma fiyatlarındaki artış şok yaşattı! İstanbul’dan kaçanlar en çok bu şehirlere akın etti!

Son dönemlerde yaşanan kira artışları başta olmak üzere ekonomik zorluklar nedeniyle İstanbul’dan kaçış başladı. Peki geçtiğimiz sene Türkiye’nin en büyük metropolü İstanbul’u terk edenler en fazla hangi şehirlere taşındı?

Bu veriler şok edecek! Asgari ücretli 2 odalı bir ev almak için kaç sene çalışmak zorunda?

Türkiye genelinde konut fiyatlarında tarihinde görülmediği kadar pahalılaştı. Peki bu durumda asgari ücretle çalışan bir kişi ortalama 2 odalı bir ev almak isterse ne kadar çalışmak zorunda kalacak? İşte o hesabın ‘pes’ dedirten sonucu!

Sanki 90’lardayız! İkinci el araçta “Vah” dedirten durum! Bakın vatandaş en fazla kaç yaşındaki otomobilleri aldı?

Bayilerde sıfır araç bulamayanlar ikinci ele akın edereke, buradaki fiyatları da patlattı. Peki geçtiğimiz sene 2. elde en çok satılan modeller hangileri oldu, en fazla kaç yaşında araçlar tercih edildi ve tabi en önemlisi, fiyatlar ne kadar arttı? İşte detaylar…

Emeklilere piyango vurdu! 9.500 lira anında hesapta! Kaçıran sonra çok üzülür!

Bu ödemeyi kaçıran kişiler sonra dizlerini döver! Yeni sene ile beraber ihtiyaç kredisi kampanyaları peş peşe duyurulurken tamı tamına 9.500 TL ödeme yapılacağının müjdesi geldi. Uygun faiz oranı ile kredi verecek olan o banka resmen belli oldu.

vasi kaç sene görev yapar Haberi

vasi kaç sene görev yapar

Vasinin görev süresi kaç senedir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi vasi olarak tayin edebiliyor. 


Medeni Kanun gereğince vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutuluyor.


Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulunduruluyor.


Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebiliyor. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğuruyor ve oradaki usul uyarınca tutuluyor.


Vasi, vesayet altındaki kişinin malvarlığından, olanak bulunmadığı takdirde Hazineden karşılanmak üzere kendisine bir ücret verilmesini isteyebiliyor. 


Ödenecek ücret, yönetimin gerektirdiği emek ve yönetilen malvarlığının geliri göz önünde tutulmak suretiyle...