05 / 05 / 2024

vasi tayini şartları

vasi tayini şartları

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. Peki, vasi nasıl tayin edilir? İşte vasi tayini şartları..

Tapu işlemlerinde yaş sınırı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam 70 yaşında. Bir miktar birikimi var ve hesaplı bulduğu bir daireyi almak istiyor. Yaşı itibarıyla böyle bir alımı yapabilir mi yoksa bir vasi tayini gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Vasi tayini işlemi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Vasi tayin işlemi nasıl yapılır?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Vasi tayini şartları!

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. Peki, vasi nasıl tayin edilir? İşte vasi tayini şartları..

İzale-i şuyu davasının şartları nelerdir?

İzale-i şuyu davası Medeni Kanun'un 699. maddesinde paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılması olarak tanımlanıyor.Peki,izale-i şuyu davasının şartları nelerdir?

Konut kredi dosya masrafı geri alma şartları!

Aylık gelirinin olduğu ispatlayan herkes konut kredisi kullanarak konut sahibi olabiliyor. Konut kredisi kullanan kimseler, dosya masrafı iadesini geri isteyebiliyor. Peki, konut kredi dosya masrafı geri alma şartları neler?

Tapuda hibe şartları nelerdir?

Herhangi bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesine hibe yani bağış deniyor.Peki, tapuda hibe şartları nelerdir? 2015 hibe oranları ne kadar?

Batışehir ödeme şartları!

Batışehir ödeme şartları haberimizin içerisinde yer alıyor. Toplam 3 bin 226 adet konuttan meydana gelen Batışehir projesinin Loca etabında daire fiyatları 270 bin liradan başlıyor...

Mirasın reddi şartları nelerdir?

Ölen bir kişi istediği kişiye miras bırakabiliyor.Yasal veya atanmış mirasçılar tarafından mirastan vazgeçme yani mirasın reddi söz konusu olabiliyor.Peki, mirasın reddi şartları nelerdir?

Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutları 'nda kura başvuru süreci 30 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Projede yaklaşık 300-350 tane konutun satışı kura ile gerçekleşecek. İşte Ayazma Emlak Konutları kura başvuru şartları...

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar!

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

Vasiyet hazırlama şartları!

Vasiyet,miras bırakanın sahip olduğu malları kime veya kimlere bırakacağını belirli kurallar çerçevesinde gösterme işlemine deniyor.Peki,vasiyet hazırlama şartıları nelerdir?işte vasiyet hazırlama şartları!

Miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Miras bırakan ile başka bir kişinin resmi olarak noter huzurunda ölüme bağlı olarak olarak yaptığı hukuki işleme miras sözleşmesi deniyor.Peki miras sözleşmesinin şekil şartları nelerdir?

Emlak Konut Başakşehir Ayazma Konutları başvuru şartları!

Ayazma Emlak Konutarı projesinde başvurular 30 Ocak'a kadar devam edecek. Projede yaklaşık 300-350 tane daire kurayla satılacak. Emlak Konut Başakşehir Ayazma Konutları başvuru şartları nedir?

vasi tayini şartları Haberi

vasi tayini şartları

Vasi tayini şartları!

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi tayin edebiliyor. Vesayet makamı, bu görevi yapabilecek yetenekte olan bir ergini vasi olarak atar.


Gereken durumlarda, bu görevi birlikte veya vesayet makamı tarafından belirlenen yetkileri uyarınca ayrı ayrı yerine getirmek üzere birden çok vasi atanabilir.


Rızaları bulunmadıkça birden çok kimse vesayeti birlikte yürütmekle görevlendirilemez. Vasi tayini şartları şu şekilde:


Atama usulü

I. Vasinin atanması

MADDE 419.- Vesayet makamı, gecikmeksizin vasi atamakla yükümlüdür.


Gerek duyulduğunda henüz ergin olmayanların da kısıtlanmasına karar verilebilir; ancak, kısıtlama kararı ergin olduktan sonra sonuç doğurur.


Kısıtlanan ergin çocuklar kural olarak vesayet altına alınmayıp velâyet altında bırakılır.


II. Geçici önlemler

MADDE 420.- Vesayet işleri zorunlu kıldığı takdirde vesayet makamı, vasinin atanmasından önce de re'sen gerekli önlemleri alır;...