15 / 05 / 2024

vasilikten kaçınma hakkı

vasilikten kaçınma hakkı

Vasilik görevine atanan kimselerin, bu durumun kanuna aykırı olması halinde "Vasilikten kaçınma hakkı" da bulunuyor. Peki vasilikten kaçınma hakkı nedir? Vasilikten kaçınma hakkı nasıl kullanılır?

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Başakşehir Şahintepe'deki kentsel dönüşüm için talepler sıralandı: Şahintepeliler Meclis'e gidiyor!

İstanbul Başakşehir'de Şahintepe Mahallesi'nde yapılacak dönüşüm için, mahalle sakinleri Meclis'in yolunu tuttu. Peki Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nin talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Hakkı Hikmet Altan kimdir? Kaç yaşında? Nereli? 

DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Hikmet Altan kimdir? Kaç yaşında? Hakkı Hikmet Altan daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Hakkı Hikmet Altan'nın eğitim hayatı nasıldı?

FED Başkan Yardımcısı Brainard'dan para politikasına ilişkin açıklama!

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun yüzde 2 hedefine indirilmesi için para politikasının bir süre daha sıkılaştırılması gerektiğini ve para politikası sıkılaştırmasının erken geri çekilmesinden kaçınma kararı aldıklarını açıkladı. 

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! İşte vergiden kaçınma yolları!

Vergiden kaçınma, mükellefin vergisel yükümlülüklerini ve haklarını kanunlara uygun bir şekilde kullanmaları durumunda mümkün olabiliyor. Vergiden kaçınma ise yasal olarak mümkün. İşte gayrimenkul sahipleri için vergiden kaçma yolları...

Konut tasarımlarına Kovid-19 etkisi: Bireysel konfor!

Kovid-19 salgınıyla birlikte temastan kaçınma hali ortaya çıktı. Ceylanates Design kurucusu Mimar Ceylan Ateş, “Son yıllarda ofis ve konut projelerinde bireysel konforu ön plana alan bir yaklaşımın hakim olduğunu görüyorduk. Salgının etkisiyle yenilikleri daha sık görmeyi bekliyoruz" dedi.

Cahit Turhan: Büyük Göç 45 saatte tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma hakkında konuştu. Turhan, ''Taşınma yaklaşık 45 saatte tamamlanacak. Her iki havalimanında da 12 saatlik sefersiz bir dönem olacak'' diye konuştu.

Büyük binalar küresel ısınma için etken!

Küresel ısınma hakkında bilgi veren Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Yücel Yüce, küresel ısınmasının etkilerinin 2050 ve 2070’li yıllarda Türkiye’de görülebileceğini açıkladı. Yüce, büyük binaların küresel ısınmayı tetiklediğini belirtti.

İbrahim Uyan'dan kaçak bina haberine açıklama!

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Uyan, sözü edilen haberde, kendisine ait olduğu söylenen otel inşaatında kaçak çıkmaların olduğunu yalanladı.

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı istimlak sorunu TBMM'de!

Kaş Kasaba Kıbrıs Barajı ihalesine, işin başlama tarihine ve istimlak çalışmaları mecliste konu oldu. CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, konu hakkında soru önergesi hazırladı..

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

vasilikten kaçınma hakkı Haberi

vasilikten kaçınma hakkı

Vasilikten kaçınma hakkı nedir?

Bir kimse, vasiyetini yerine getirmek veya mallarında ya da çocuklarının işlerinde tasarruf etmek üzere bir kimseyi vasi olarak tayin edebiliyor. Vasiliğe; haklı sebepler engel olmadıkça, vesayet altına alınacak kişinin ya da ana veya babasının gösterdiği kimse atanıyor.


Vasilik görevine atanan kimselerin "Vasilikten kaçınma hakkı" da bulunuyor. Yapılan atamanın kanuna aykırı olduğunu düşünen vasiler duruma itiraz edebiliyor.


Vasilikten kaçınma hakkının kullanılmasının isteminin nasıl olması gerektiğine ilişkin esaslar Medeni Kanun'da açıklanıyor. Kanun gereğince, vasi olarak atanan kimse, atamanın öğrenildiği günden başlayarak on gün içinde atamanın kanuna aykırı olduğunu ileri sürerek itirazda bulunabiliyor.


Vasilikten kaçınma ve itiraz

1. Usul

MADDE 422.- Vasiliğe atanan kişi, bu durumun kendisine tebliğinden başlayarak on gün içinde vasilikten kaçınma hakkını kullanabilir.


İlgili olan herkes, vasinin atandığını öğrendiği günden başlayarak on...