07 / 07 / 2024

Vasıtasız zilyetlik ve Vasıtalı zilyetlik

Vasıtasız zilyetlik ve Vasıtalı zilyetlik

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor. Peki, zilyetlik türlerinden; Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir? İşte yanıtı..

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen Bodrum'dan 4 milyon 250 bin dolara villa satın aldı!

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit, geçtiğimiz aylarda Bodrum'da müstakil bir villa sahibi olmuşlardı. Şimdi ise yine aynı site içerisinde 4 milyon 250 bin dolara ikinci bir müstakil villa daha satın aldılar.

Ariş Pırlanta'dan Babalar gününe özel hediye fırsatı! Kol düğmesi, yüzük ve bileklik fiyatları ne kadar?

Ariş Pırlanta’da şıklığına özen gösteren babalar için birçok hediye seçeneği bulunuyor. Özel tasarımlar arasında kol düğmeleri, yüzükler, küpeler ve bileklikler yer alıyor. Ariş Pırlanta'da Kol düğmesi, yüzük ve bileklik fiyatları ne kadar?

Artık konutu değil borsayı konuşacağız! Konut ve otomobil sektöründe şok!

Konut ve otomobil piyasasındaki son durumlar yatırımcılar tarafından sık sık merak konusu oluyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, "Artık konutu değil borsayı konuşacağız" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların yorumları...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in 'saray yavrusu' evi görenleri büyüledi! İşte Beykoz'daki 4 katlı havuzlu lüks villa...

Burak Özçivit ve Fahriye Evcen yaşamlarını sürdürdükleri evleriyle dikkat çekiyor. 4 katlı, bahçeli ve havuzlu villaları, görenleri hayran bırakıyor. İşte ünlü çiftin 'saray yavrusu' villası....

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

LÖSEV birçok ilde ve 15 farklı kadrolarda personel alacak! Güvenlik görevlisi, aşçı, garson, servis şoförü...

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) resmi internet sitesi vasıtasıyla yapılan son dakika duyurusuna göre, LÖSEV'e çeşitli kadrolarda personel ve işçi alımı yapılacağı öğrenildi. İş arayan kişiler için önemli bir fırsat olan bu duyuruların İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte detaylar.

Uzmanlar uyardı! ‘Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün!’

Sosyal medya hesapları vasıtasıyla yapılan alışverişlerde özellikle satın alınan ürünün iadesi ve alıcıya haksız bir şekilde yansıtılan kargo ücretleri vatandaşları mağdur ediyor. Bu konuda, uzmanlardan, “Sosyal medyadan alışveriş yaparken 10 kere düşünün” uyarısı geldi.

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Gülbahar Yıldız tarafından kuruldu.

Plec Mühendislik Danışmanlık Çözümleri Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Plec Mühendislik Danışmanlık Çözümleri Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 100.000,00 TL sermaye bedeli ile Özgür Cihan Eyüboğlu tarafından kuruldu.

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.

Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in tanıtılacağı gün belli oldu!

Samsung'un uzunca bir süredir iddialarla ve sızıntılarla gündemden düşmeyen Galaxy Z Fold ve Z Flip 5 modelleri ne zaman tanıtılacak?

Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi Koçak'ta! Görenler büyülenecek! Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi 

Hadise ''Koçaksa başka'' diyerek Koçak ile bir araya geldi. Koçak pırlanta koleksiyonunun en şık modellerini seçen Hadise'nin pırlanta yüzük ve takı seçimi merak ediliyor. İşte Koçak 14 Aralık 2022 pırlanta fiyat listesi...

Vasıtasız zilyetlik ve Vasıtalı zilyetlik Haberi

Vasıtasız zilyetlik ve Vasıtalı zilyetlik

Vasıtasız zilyetlik - Vasıtalı zilyetlik nedir?

Gayrimenkulün mülkiyetine sahip olmasa da o gayrimenkul üzerinde kullanım hakkına sahip olma durumuna zilyetlik deniyor.


Zilyetlik, özel hukuk konusu mallar üzerinde gerçekleştirilebilir. Kamu malı niteliğindeki eşya zilyedliğin konusunu teşkil etmiyor. Örneğin, mera olan bir yerde ilgili kamu tüzel kişisine karşı kişi herkes gibi yararlanma hakkı dışında özel bir nedenle zilyedliğin korunmasını istemeyecektir.


Zilyetlik, ilk defa kuruluyor ise bu, zilyetliğin aslen kazanılması şekli olarak karşımıza çıkıyor. Zilyetliğin bu yolla kazanılması haklı ya da haksız olabilir. Sahiplenme (Medeni Kanun m.767), bulunmuş eşya (Medeni Kanun m.769) ve düşen ve sürüklenen şeylerde (Medeni Kanun m.774) zilyetlik aslen kazanıldığı gibi, çalınan eşya üzerinde hırsız veya kiralanan eşya üzerinde mülkiyet iddiasında bulunan kiracıda zilyetliği aslen kazanmış olur. 


Zilyetlik çeşitleri Medeni Kanununda madde 974'te...