11 / 05 / 2024

vasiyet alacaklısı ölürse ne olur

vasiyet alacaklısı ölürse ne olur

Mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı ölürse ne olur? İşte vasiyet alacaklısının ölümü halinde tasarrufun iptali davası..

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Ev sahibi vefat ederse kira sözleşmesi ne olur?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bir kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme resmi bir belgedir ve iki tarafı bağlar. Peki evin maliki ölürse sözleşmeye ne olur? İşte detaylar!

Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Peki Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

TikTok kullanıcıları dikkat! Hesabınızı kontrol edin Çalınmış olabilir

Söz konusu 2 milyar civarı TikTok kullanıcısı hesabı... TikTok uygulamasını kullanan kişi sayısının 2 milyar kişiden fazla olduğu düşünülürse paniğin neden bu kadar arttığını anlamak hiç de zor değil. Önerimiz hemen hesabınızı kontrol etmeniz yönünde...

Miras intikali yapılmazsa ne olur? Miras intikali süresi var mı?

Miras, kişinin ölümü ile birlikte mirasçılara geçen özel hukuk ilişkilerinin tümünü ifade ediyor. Eğer tapu sicilinde kayıtlı olan bir taşınmazın sahibi ölürse mirasın, mirasçılara intikaline miras intikali deniyor. Peki, Miras intikali yapılmazsa ne olur?

Motorinde büyük kriz kapıda! Stok yapmaya başladılar, vanalar kısılırsa olacaklar korkunç

Türkiye'nin motorin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığı Rusya, yaptırımlar nedeniyle zorda. OilX Kıdemli Analisti Neil Crosby, Rusya'nın ilerleyen aylarda üretiminin daha da düşeceğini söylüyor.

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Rolls-Royce CEO'suna göre rekor kıran satışlarda koronavirüs ölümlerinin payı büyük!

Rolls-Royce CEO'su Torsten Müller-Otvös, pandemi döneminde araç satışlarının şirket tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı.

İzmir'de ev fiyatları neden artıyor?

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, İzmir'in konut fiyatlarındaki artışta zirvede yer almasına ilgili konuşan Ali Engin, ev fiyatlarını düşürecek bir öneri yaptı. Engin, "Şehri yaymamız lazım. Sorunlar çözülürse fiyat ve imar baskısı azalır" diye konuştu.

Dcd Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dcd Grup İnşaat Turizm Sağlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Sülü tarafından kuruldu.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

TOKİ Samsun 19 Mayıs 297 konut ihalesi 29 Eylül'de!

Samsun İli, 19 Mayıs İlçesi, Yeşilova Mahallesi 297 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

vasiyet alacaklısı ölürse ne olur Haberi

vasiyet alacaklısı ölürse ne olur

Vasiyet alacaklısının ölümü!

Mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Ölüme bağlı bir tasarrufun iptali için dava aşağıdaki nedenlerden açılabiliyor.


1. Tasarruf mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı bir sırada yapılmışsa,

2. Tasarruf yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama sonucunda yapılmışsa,

3. Tasarrufun içeriği, bağlandığı koşullar veya yüklemeler hukuka veya ahlâka aykırı ise,

4. Tasarruf kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa.


Buna göre vasiyetname alacaklısının ölümü, vasiyetnamenin iptali için bir gerekçe olmuyor. Konu ile ilgili dava örneği şu şekilde sıralanıyor:


YARGITAY

3. Hukuk Dairesi 2010/19745 E.N , 2011/2854 K.N.


İlgili Kavramlar


VASİYETNAMENİN İPTALİ


Özet

MK'NIN 557. MADDESİ İPTAL NEDENLERİNİ SINIRLAMIŞTIR. KURAL OLARAK ANILAN HÜKÜM DIŞINDA BİR NEDENLE VASİYETNAMENİN İPTALİ İSTENEMEZ VE HAKİM BU NEDENLERLE BAĞLIDIR. BU BAKIMDAN VASİYET ALACAKLISININ MİRAS BIRAKANDAN ÖNCE ÖLMESİ OLGUSUNA DAYANILARAK VASİYETNAMENİN İPTALİ İSTENEMEZ. BU HUSUS VASİYETNAME...