12 / 05 / 2024

vasiyet geçerliliği 2015

vasiyet geçerliliği 2015

Medeni kanunun öngördüğü koşullara uygun şekilde hazırlanan sözlü ya da yazılı olarak gerçekleştirilen işleme vasiyetname adı verilmektedir.Peki vasiyet nasıl geçerli olur?Vasiyetnamenin geçerli olması için neler yapılmalıdır?

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

İnanılır gibi değil! Araç muayenesinden geçmek için yeni taktik ‘pes’ dedirtti!

Artan enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parçadaki fahiş artışlar da vatandaşı her geçen gün yeni taktikler bulmaya itiyor. İşte bunun son örneği. Aracını muayeneden geçirmek için arızalı parçayı satın alamayan vatandaş bakın ne yapıyor?..

Geçici işçilere kadro son dakika 2023! 300 bin geçici işçiye kadro kimleri kapsıyor?

Geçici işçilere kadroda son dakika! 300 bin geçici işçiye kadro müjdesi verildi. İşte detaylar!

Gümüş yatırımcıları hemen bakın! Gümüş fiyatlarının yükselişe geçeceği net tarih belli oldu

Gümüş yatırımcıları, son zamanlarda sert düşüş yaşayan gümüş fiyatlarının ne zaman yükselişe geçeceğini merak ediyor. Analistler gümüş fiyatlarının yükselişe geçeceği tarihi açıkladı. Yatırımcılar hemen bakın gümüş piyasasında neler olacak...

İkramiye ödemesi tarihi belli oldu! İşte 40 bin TL’nin hesaplara geçeceği o tarih!

İkramiye ödemesine dair detaylar belli olmaya başladı. İşte 40 bin TL’nin hesaplara geçeceği o tarih hakkında detaylar!

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapu Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi: Hiçbir geçerliliği yok!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı'dan ev alıp satacak herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Adlı yaptığı açıklamada noterdeki sözleşmelerin geçerliliğinin olmadığını, satışların tapu müdürlüklerinde olması gerektiğini dile getirdi.

Çiftçilere büyük müjde! Bakan Kirişçi o tarihleri açıkladı! İşte destek ödemelerinin hesaplara geçeceği tarihler!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tarımsal destekleme ödemelerinin başladığını duyurdu. İşte destek ödemelerinin hesaplara geçeceği tarihler...

Nadir Ataman: Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde ekip biçenler şimdi rantı izliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul arazileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul’un geçeceği mahallelerde önceden ekip biçenler şimdi rantı izliyor" şeklinde konuştu.

Devlet işçinin yanında! Geçici işçinin hakları nelerdir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazlalaştığı süreçlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetlerin düşmesini sağladı...

Milyonları ilgilendiren karar! 'Geçici iş ilişkisi'ne süre sınırı geldi!

İşveren, iş yoğunluğu çok artınca, doğum izni kullanan ya da askere giden çalışanın yerine geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Günümüzde, özellikle pandemi süreciyle birlikte 'meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi' kurulması yaygınlaştı.

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

Kiralar düzenli ödeniyorsa, ihtarların hukuki geçerliliği var mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiralar düzenli ödeniyorsa, kiracıya yapılmış ihtarların hukuki geçerliliği var mı?' sorusunu yanıtladı.

vasiyet geçerliliği 2015 Haberi

vasiyet geçerliliği 2015

Vasiyet nasıl geçerli olur?

Vasiyatnamenin geçerli olması için düzenlenirken mutlaka kanunlara uygun hazırlanması gerekiyor aksi halde vasiyatname geçersiz oluyor.Medeni kanunun vasiyetli ilgili hükümlerine göre vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak gerçekleştirilebiliyor. Resmi vasiyetname, iki tanığın katılımıyla resmî memur tarafından düzenleniyor. 


Sulh hâkimi, noter resmi memur göreviyle yer alıyor. Vasiyete tanık getirilebiliyor.


Vasiyetnameye tarih ve imza konulduktan sonra mirasbırakan, vasiyetnameyi okuduğunu ve bunun son arzularını içerdiğini memurun huzurunda iki tanığa beyan ediyor.


Tanıklar, verilen beyanın kendi önlerinde yapıldığını ve mirasbırakanı tasarrufa ehil gördüklerini vasiyetnameye yazarak veya yazdırarak altını imzalıyorlar.


Vasiyetname içeriğinin tanıklara bildirilmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor.


El yazılı yapılan vasiyetnamenin yapıldığı yıl, ay ve gün gösterilerek  başından sonuna kadar mirasbırakanın el yazısıyla yazılmış ve imzalanmış olması zorunluluğu vardır.El yazılı...