18 / 05 / 2024

vasiyet geçerliliği nedir

vasiyet geçerliliği nedir

Vasiyet,miras bırakanın beyanı ve mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkarken vasiyetname ise mirası resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak bildirmesidir.Peki,mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Tolga Sert ne iş yapıyor? Tolga Sert’in mesleği nedir? Tolga Sert nereden mezundur? İşte detaylar!

Mine Berra Doğaner Nerelidir? Mine Berra Doğaner Mesleği Nedir?

Dr. Mine Berra Doğaner ne iş yapıyor? Dr. Mine Berra Doğaner’in mesleği nedir? Dr. Mine Berra Doğaner nereden mezundur? İşte detaylar!

Necdet Gürbüztürk mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur?

Necdet Gürbüztürk ne iş yapıyor? Necdet Gürbüztürk’ün mesleği nedir? Necdet Gürbüztürk nereden mezundur? İşte detaylar!

Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir Kimdir?

Funda Tacir kimdir? Funda Tacir’in mesleği nedir? Funda Tacir nereden mezundur? İşte detaylar!

Besim Tibuk Kimdir? Besim Tibuk mesleği nedir?

Besim Tibuk kimdir Besim Tibuk’un mesleği nedir? Besim Tibuk eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Alistair Baran Blake Kimdir? Alistair Baran Blake mesleği nedir?

Alistair Baran Blake kimdir? Alistair Baran Blake’nin mesleği nedir? Alistair Baran Blake eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

vasiyet geçerliliği nedir Haberi

vasiyet geçerliliği nedir

Mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

Vasiyatnamenin geçerli olması için düzenlenirken mutlaka kanunlara uygun hazırlanması gerekiyor.Yoksa vasiyatname geçersiz oluyor.Vasiyatname noter, sulh yargıcı gibi bir resmi görevliler tarafından düzenleniyor.Vasiyet işlemini gerçekleştirmek için ayırt etme gücüne sahip ve on beş yaşını doldurmuş olunması gerekiyor.


Kanunda belirlenmiş şekil şartlarına uygun hazırlanmyan vasiyetname geçersiz sayılıyor.  Vasiyetname; resmi vasiyetname, el yazılı vasiyetname ve sözlü vasiyetname olmak üzere üç farklı şekilde düzenlenebiliyor. Resmi vasiyetnamenin şekil şartları ile ilgili yükümlere Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;


A. Vasiyet

I. Şekilleri

1. Genel olarak

MADDE 531.- Vasiyet, resmî şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabilir.


2. Resmî vasiyetname

a. Düzenlenmesi

MADDE 532.- 

Resmî vasiyetname, iki tanığın katılmasıyla resmî memur tarafından düzenlenir.

Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş...